Idei de ținute confortabile de vară pentru birou

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/yTwXpLO5HAA 

Temperatura medie a verilor noastre tinde să crească ușor, ajungând la cote greu de suportat. O întrebare firească apare în capul oricărui om când își pregătește hainele pentru birou. Eu cu ce mă îmbrac mâine?

Pentru că noi doi suntem diferiți și lucrăm în medii diferite, o să îți propun mai jos câteva ținute confortabile de vară pentru birou, iar tu o vei alege pe cea care se potrivește cel mai bine.

Ținuta smart casual

Dacă locul tău de muncă e permisiv și pentru oamenii din jurul tău nu e o problemă să te prezinți la birou cu mâneci scurte, atunci nu mai aștepta.

Nu vei greși cu un tricou uni, îndrăznește și alege culori calde, pastelate sau vii. Un punct de mijloc, dacă îți dorești să nu fii casual 100%, este să alegi unul dintre multele tricouri polo bărbătești prezente în magazinele din jurul tău.

Tricourile polo sunt un must-have în garderoba oricărui bărbat, putând fi purtate în majoritatea ocaziilor din viață, cât se asortează cu o pereche de pantaloni și pantofi pe măsură. Și să nu uităm încrederea!

Pantalonii acestei ținute confortabile de vară sunt neapărat pantalonii chino de culoare bej sau nisip, opțional cu dungi sau patternuri simple. Atenție la țesătură și croială, este foarte important ca pielea ta să respire. E nevoie de puțină cunoaștere la pasul doi, având în vedere multitudinea de croieli disponibile, unele mai relaxate, altele mai strâmte. Alege-o pe cea care ți se potrivește.

Ținuta street style

Urmărim aproximativ aceleași valori ca la ținuta smart casual, doar că acest stil ne permite un strop de lejeritate.

Întrucât vrem o ținută confortabilă de vară pentru birou, nu vom depăși marginile decenței, ci le vom exersa cu tact, aplicând o pereche de sneakers pentru mers sau alergat ținutei noastre. Încearcă să alegi combinații de culori care nu atrag atenția, vrem să păstrăm culorile și focusul pe partea de sus a ținutei.

Spre binele tău, chiar dacă stai jos majoritatea zilei, alege o pereche cu pernă de aer sau talpă groasă cu spumă de calitate. Vei avea doar de câștigat, iar tălpile și coloana ta îți vor mulțumi.

Blugii de toate felurile, toți se potrivesc perfect în categoria aceasta, iar materialele din care sunt confecționați sunt de obicei potrivite pentru piele la orice nivel al termometrului. De evitat blugi elastici sau jeggings, nu e cazul să întrecem limita decenței la birou (sau a stilului).

Dacă până aici am fost conservatori și ne-am concentrat mai mult pe materiale, în această combinație vom experimenta culori și patternuri. Opțiunea conservatoare: cămașa baby blue, de nuanța cerului, eventual cu linii fine albe. Opțiunea eliberatoare: simte-te bine în pielea ta și alege patternuri mari, printuri, nu ai ce strica, cât timp alegi materialele ținând cont de căldura zilelor de vară de la birou.

Primești bonus puncte pentru stil dacă încorporezi o pereche de ochelari de soare în ținuta ta.

Ținuta office

Ai un loc de muncă ce nu îți oferă prea multă libertate vestimentară, precum cele din administrația publică sau din top managementul unei companii? Nu te teme, există o ținută confortabilă de vară pentru birou și atunci când mânecile tale stau sub sacou toată ziua.

Majoritatea materialelor pentru costume, recunosc, nu te prea îmbie să le porți în timpul unei veri toride, așa că ne vom concentra exclusiv pe țesături subțiri, care facilitează trecerea aerului, precum țesătura de in, viscoză sau anumite tipuri de bumbac.

Vom alege blazerul și sacoul din același material și aceeași culoare, preferabil caldă. Promit că e greu să dai greș cu ocru. Dacă rămâi fără idei, poți alege din paletele de culori de la magazinele de înghețată.

În picioare mocasini, boat shoes sau silueta clasică de pantof, doar că din piele întoarsă. De preferat, în aceleași tonuri calde.

Crezi că e dificil să alcătuiești o ținută confortabilă de vară pentru birou? Cred că tocmai am demonstrat opusul. Începe cu materialele, adaugă culori pe ici, pe colo și neapărat ține cont de mediul tău de lucru de la birou. Vei sta măcar 8 ore din zi îmbrăcat în hainele respective, așa că gândește-te bine în ce alegi să consumi minimum 2 litri de apă rece.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.