Idei de rețete versatile cu maioneză de casă

În bucătăria clasică, maioneza face parte din sosurile de bază care se folosesc la nenumărate preparate. Indiferent dacă este adăugată în salata de cartofi sau întinsă pe pâine pentru a completa sendvișul perfect, maioneza este un element esențial în gastronomie. Rețeta noastră de maioneză de casă ar putea fi soluția de care ai nevoie pentru a da gust mâncărurilor gătite de tine. Dacă nu ești sigur cum să faci maioneza, suntem aici pentru a-ți demonstra cât de ușor o poți prepara și tu în intimitatea bucătăriei tale. Tot ce trebuie să faci este să combini ingredientele, să amesteci, să adaugi puțin ulei și să bați până se întărește. Rezultatul este atât de gustos, încât iubitorii devotați ai maionezei o vor aprecia de la prima degustare. În materialul următor vei afla cum se face maioneza de casa și două rețete la care se potrivește perfect pentru a fi consumate ca atare sau adăugate în alte alimente.

Maioneza de casă

Ingrediente

Bate primele opt ingrediente la viteză mare cu un mixer electric, folosind un tel, timp de 15 secunde sau până când se combină. Cu mixerul în funcțiune, adaugă ulei într-un ritm foarte lent și constant, bate până se omogenizează și se îngroașă. Adaugă o linguriță de apă să se subțieze, dacă dorești o maioneză mai lichidă. Se poate păstra la frigider până la trei zile.

Salata verde cu roșii și maioneză

Ingrediente

Rupe salata verde și pune-o într-un bol de sticlă. Taie roșia în jumătate pe lungime, apoi taie jumătățile pentru a crea felii de aproximativ trei centimetri. Adaugă roșiile astfel tăiate în bol. Amestecă maioneza, sucul de lămâie, sarea, piperul și zahărul. Adaugă aceste ingrediente la salata verde cu roșii și amestecă ușor cu o lingură. Asigură-te că s-au întrepătruns bine. Această salată merge foarte bine cu porumb copt, mâncăruri simple pe bază de crustacee și cu diferite feluri de carne la grătar.

Salată de ton cu maioneză

Ingrediente

Pentru a începe, va trebui să scurgi tonul de lichid. După ce desfaci conserva, apasă capacul pe ton și înclină cutia pentru a se scurge tot lichidul. Pune tonul într-un castron de mărime medie, apoi adaugă maioneza, țelina, ceapa roșie, pătrunjelul și muștarul de Dijon în bol. Folosește o furculiță pentru a amesteca totul împreună, în timp ce separi bucățile mari de ton. Asezonează cu sare și piper după gust.

Iată și câteva sugestii pentru personalizarea acestei rețete:

Deși această rețetă este grozavă singură, există atât de multe moduri creative de a o servi, precum:

Cele mai multe salate sunt pline de vitamine și pot fi consumate alături de numeroase feluri de mâncare. Însă, pentru un gust unic și delicios, le poți amesteca cu un sos clasic de maioneză. Învață și tu să faci o maioneză de casă pentru a da savoare tuturor salatelor preparate de tine și pentru a diversifica meniurile pe care le îndrăgești

Sursa foto: Pexels

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version