Idei de cadouri pentru Secret Santa

Foto: Unsplash.com

Secret Santa este o tradiție prezentă în majoritatea companiilor și le oferă angajaților șansa de a-și face cadouri surprinzătoare și de a se cunoaște mai bine.

Pentru că reprezintă o provocare să alegi ceva pentru o persoană despre care nu știi prea multe, uneori este mai greu să găsești cadoul potrivit. Biletele cu numele colegilor sunt extrase la întâmplare și fiecare trebuie să afle astfel detalii despre cel căruia îi va oferi surpriza, pentru a-i cunoaște interesele și pasiunile. Iată câteva idei de cadouri în funcție de tipul de personalitate a colegilor tăi:

Pentru colega divă

Dacă ai în echipă o colegă pasionată de tot ce înseamnă produse de îngrijire personală, fashion, trenduri și reviste glossy, iar tu nu te pricepi la acest capitol, s-ar putea să ai câteva probleme dacă trebuie să-i faci cadou chiar ei. Puțin research te va aduce mai aproape de interesele acesteia și vei afla că ai la dispoziție o gamă foarte largă de produse pe care poți să le alegi ca surpriză de Secret Santa. Dacă vrei să-i oferi produse de îngrijire, va trebui să pui la cale un pachet inspirat, care să conțină creme sau loțiuni pe care și le dorește. Poți trage cu urechea la discuții pe care le are cu alte colege sau să deschizi chiar tu un astfel de subiect de conversație. Un astfel de pachet poate include o crema anticelulita, o cremă de mâini pentru vremea rece și câteva măști de față cu efect de hidratare. Atunci când alegi creme de față sau măști este important să afli și ce tip de ten are colega ta, pentru că anumite creme sunt contraindicate tenului gras sau cu celui sensibil. Cu siguranță poți găsi o modalitate de a afla acest detaliu fără să trezești suspiciuni. Dacă vrei să exploatezi pasiunea ei pentru fashion poți opta pentru o carte precum În numele lui Gucci, de Patricia Gucci sau alte cărți de tip biografie a marilor creatori de modă. 

Pentru colegul bun la toate

Colegului care are mereu la îndemână o unealtă de care ai nevoie, care face drumeții în pădure și se descurcă singur și care și-a construit mobila din bucătărie va trebui să-i iei ceva cu adevărat util și funcțional. Pornește de la premisa că el știe mai multe decât tine și are o mulțime de unelte, așa că poți să cauți un cadou care să îi întregească o colecție existentă de scule sau una care oferă un upgrade. De exemplu, un cuțit de tip swiss army knife pe care nu-l are încă îi poate aduce zâmbetul pe buze. Află în ce constă colecția lui și de ce ar mai avea nevoie. 

Pentru colega sportivă

Colega care merge mereu la sală și care participă la toate evenimentele sportive din cadrul companiei se va bucura să primească un accesoriu pentru alergat, o coardă de calitate sau niște gantere noi. Află de la alți colegi care îi sunt apropiați sau de la partenerul ei ce îi lipsește pentru a-și duce antrenamentele la un nou nivel.

Pentru proaspătul tătic

Dacă ai un coleg care așteaptă sau are un bebeluș, oferă-i de Secret Santa ceva ce poate să-i fie de folos atunci când are grijă de copil. Dacă nu are deja, cumpără-i un aparat de monitorizare pentru bebeluși sau un marsupiu potrivit pe timp de iarnă. Poți opta și pentru o carte de parenting cu review-uri bune, din care ar avea cât mai multe de învățat. Caută-le în mod special pe cele care se referă la echilibrul între viața de familie și muncă, mai ales dacă până acum obișnuia să stea prea mult peste program.

Pentru a putea face un cadou cât mai personal, concentrează-te pe acele elemente ale personalității colegului sau colegei care îi fac speciali. Stai departe de cadouri plictisitoare și impersonale precum cănile sau obiectele de decor și fă un efort în plus.

 

Sursa foto: unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.