Idei de afaceri. Spațiu de joacă pentru copii, înființat cu ajutorul unui SRL-D

O tânără din Târgoviște a investit 30.000 de lei într-un spațiu de joacă pentru copii, unde organizează ateliere și petreceri, alegând pentru afacerea sa un oraș cu doar 14.000 de locuitori.

Oana Crăcănel, în vârstă de 30 de ani, a ales să-și deschidă propria afacere la Pucioasa, un orășel din județul Dâmbovița, înființând un SRL-D.

Astfel, jumătate din investiția de 30.000 de lei pe care a făcut-o în spațiul de joacă pentru copii a reprezentat-o finanțarea nerambursabilă de la stat, iar restul de bani i-a luat printr-un credit bancar.

Tariful de participare pentru un copil la un atelier de creație este de 10 lei, iar în cazul în care se organizează petreceri, părinţii trebuie să achite 100 de lei plus un tarif de câte 20 de lei pentru copil în cazul în care vor să aibă spaţiul de joacă la dispoziţie timp de trei ore.

„Am lucrat până în 2012 ca inspector resurse umane, fiind licenţiată în dreptul muncii, iar apoi am intrat în şomaj şi am făcut în tot acest timp un curs de coaching în anteprenoriat. Firma am înfiinţat-o încă din 2012, când mi-am depus dosarul pentru programul de înfiinţare a SRL-D-urilor, dar banii nu au fost de ajuns şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi un an mai târziu. Abia în 2014 am primit finanţare şi am putut să încep afacerea“, a povestit Oana Crăcănel, citată de zf.ro.

Ca să-și pună ideea de afaceri în practică, antreprenoarea a închiriat un spaţiu „la roşu“, un etaj al unui complex construit în perioada comunistă,  astfel că în perioada următoare ar mai avea nevoie de circa 7.000 de lei pentru a amenaja complet spaţiul de 250-300 de metri pătraţi pentru care nu va plăti chirie timp de un an şi jumătate, în contul investiţiei făcute în amenajarea acestuia.

Pentru a face rost de aceşti bani ea îşi va depune dosarul pentru un alt program de sprijinire a antreprenoriatului, derulat de stat şi dedicat femeilor manager.

În prezent, Oana Crăcănel se ocupă singură de gestionarea businessului, de organizarea petrecerilor, a atelierelor şi a evenimentelor pentru copii, singurul ajutor fiind soţul său.

„Este singurul astfel de business din Pucioasa, un oraş unde sunt circa 1.500 de copii. Aş vrea să ne extindem pe viitor şi în alte oraşe din zonă, să colaborăm cu şcolile pentru ateliere de creaţie. La început, pentru a promova conceptul, m-am îmbrăcat chiar eu în clovn şi am început să merg în şcoli, grădiniţie, în secţii de poliţie şi chiar la bănci pentru a le oferi acces gratuit timp de două săptămâni”, a spus antreprenoarea.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: