Trei idei de afaceri pe care poți să le începi cu bani puțini

Fonduri europene afaceri mici
Idei de afaceri mici și profitabile în anul 2018. Foto: Jeff Eaton / Flickr

Idei de afaceri. Dacă doriți să demarați o afacere, aveți multe domenii accesibile, în care puteți să debutați fără costuri uriașe. În acest articol vă oferim câteva dintre cele mai interesante, dar și profitabile, idei de afaceri pe care poți să le începi cu bani puțini.

Chiar dacă vă lipsește experiența antreprenorială, iar mediul economic din România nu este chiar cel mai stabil din ultima vreme, oportunitatea deschiderii unei noi afaceri există.

Iată câteva dintre cele mai bune idei de afaceri pe care le puteți începe cu bani puțini.

Decorațiuni interioare

Fie că este vorba de mobilă, de perdele sau de lustre, dacă aveți spirit creativ și îndemânare, puteți demara o afacere de decorațiuni interioare. În ziua de azi se caută accesorii care mai de care mai originale, iar piața de desfacere este una foarte generoasă.

Dacă aveți un simț estetic dezvoltat și un spațiu pe care îl puteți transforma într-un atelier, puteți face bani frumoși cu decorațiunile dumneavoastră. Cum piața imobiliară este în plină expansiune, iar veniturile românilor cresc, acest domeniu de activitate poate oferi un excelent mediu de afaceri pentru antreprenorii aflați la început de drum.

Idei de afaceri pe care poți să le începi cu bani puțini

Comerț online

Pentru cei care simt că au fler de vânzător, comerțul online este o piață în plină expansiune. Cum tot mai mulți români preferă să comande pe internet produsele de care au nevoie, un site sau un portal destinat comerțului online pare a fi o investiție de viitor și una profitabilă, în același timp.

Un magazin virtual poate fi pus la punct în timp scurt și fără mari cheltuieli. Nu toate produsele pot fi comercializate cu succes în mediul online. Vă recomandăm să vă concentrați pe produse electronice (telefoane și calculatoare), cărți, haine, obiecte electrocasnice sau decorațiuni.

Idei de afaceri pe care poți să le începi cu bani puțini

Cursuri pentru copii

Educația este un domeniu în care este loc de mai bine în România. Dacă aveți mai mulți bani la dispoziție, puteți investi, cu șanse mari de a obține profituri considerabile, într-un centru de cursuri destinate copiilor.

Cheltuielile se vor amortiza rapid, mai ales dacă veți oferi servicii de calitate. Copiii pot fi implicați în diverse activități de grup, de dezvoltare socială, cursuri de limbi străine, dansuri, sport, creativitate sau educație financiară.

Din punctul de vedere al fondurilor nerambursabile, această activitate este încadrată în domeniul industriilor creative, șansele de finanțare fiind deosebit de ridicate în cadrul programului Start-up Nation.