Idei de afaceri mici. Cum să faci bani din dulce, iute sau mentol

FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Dacă sunteți în căutare de idei de afaceri mici, iată câteva plantații pe suprafețe reduse care vă pot aduce profituri consistente.

Plantația de căpșuni. Potrivit agricultorilor, pentru un hectar de plantație aveți nevoie de o investiție de aproximativ 12.000 de euro. Dacă ai o producție de aproximativ 20 de tone la hectar, la un preț de aproximativ 5 lei pe kilogram te apropii de un venit de 100.000 de lei. Asta înseamnă că poți obține profit chiar din primul an de rod.

Cătina. Pentru a înființa un hectar ai nevoie de o sumă de aproximativ 2.500 de euro. Investiția se recuperează destul de repede. În medie, producția la un hectar este de 15 tone, iar prețul mediu pe kilogram este de 12 lei.

Cartofii mov. Și această legumă poate fi trecută pe lista de idei de afaceri mici de succes. Un kilogram de semințe de cartofi mov costă între 25 și 30 de lei. La recoltă ies în jur de 10 kilograme de cartofi, care se pot vinde chiar și cu 300 de lei.  Potrivit unor calcule, chiar și cei care cultivă pe suprafețe mici obțin profituri de 10 ori mai mari decât investiția inițială.

Idei de afaceri mici. Plantații de ardei iuți și zmeură

Ardei iuți. Este o altă plantație care poate fi trecută pe lista cu idei de afaceri mici. De exemplu, ardeii Jalapeno uscați la plic de 10 grame se vând la un preț de 4 lei, Habanero la plic de 20 grame se vând cu 15 lei și Cayenne Golden la plic de 10 grame se vând cu 6 lei. Ardeii se mai pot vinde și sub formă de dulceață de ardei iuți, mai ales în restaurante. Un kilogram de ardei Jalapeno se vinde cu aproximativ 40 de lei, Cayenne Golden – 60 de lei și Habanero – 80 de lei.

Zmeura. Este o altă plantație ideală pentru cei care sunt în căutarea de idei de afaceri mici. Pentru a înființa un hectar, potrivit agrointel.ro, aveți nevoie de aproximativ 25.000 de lei pentru plante. De asemenea, mai aveți nevoie și de spalieri de lemn, beton și fier, iar această investiție ar fi de aproximativ 15.000 de lei la hectar. În total, ați avea nevoie de aproximativ 10.000 de euro. Însă, câștigul mediu la care poate ajunge un cultivator de zmeură este de până la 24.000 de euro pe hectar.

Idei de afaceri mici. Profituri din mentă și topinambur

Menta. Cei în căutarea unor idei de afaceri mici, care sunt interesați să înceapă o plantație de mentă, trebuie să știe că pentru a înființa un hectar ar avea nevoie de un buget de aproximativ 6.000 de euro. Agricultorii care au început o astfel de afacere spun că în primii trei ani se poate obține un profit de aproximativ 5.000 de euro. Iar din anul trei se poate ajunge și până la 15.000 de euro.

Topinamburul. Este un produs nou căutat în ultima perioadă pentru dulceață. Se înmulțește prin tuberculi, iar plantarea se face primăvara sau toamna. Pentru un hectar aveți nevoie de aproximativ 1.000 de kilograme de tuberculi sau 3.000 de răsaduri. Pentru a înființa un hectar aveți nevoie de aproximativ 1.000 de euro, iar profitul poate ajunge și la 30.000 de euro, dacă găsiți o piață bună de desfacere.

FOTO: skeeze/Pixabay.com