5 idei de afaceri în agricultură cu profit rapid

Idei de afaceri în agricultură cu profit rapid. Foto: Pixabay

Agricultura nu este pentru oricine, însă cu dăruire și efort puteți să faceți bani din munca pământului, În acest articol găsiți câteva idei de afaceri în agricultură, care vă vor aduce profit încă din primul an.

Mai jos găsiți câteva idei de afaceri în agricultură, care pot aduce profituri excelente, fără să investiți mult în prima fază.

5 idei de afaceri în agricultură

1. Fermă ecologică de legume

Dacă aveți posibilitatea de a livra legumele rapid într-o localitate unde sunt apreciate produsele bio, o fermă ecologică de legume poate fi o afacere foarte profitabilă în agricultură.

Puteți crește legumele atât în solar, cât și în câmp. Investițiile inițiale nu vor fi uriașe, fiind, totuși, necesare semințe și certificarea bio. Dacă alegeți solarul, costurile dumneavoastră vor crește. Dacă vreți să faceți cu adevărat impresie, ambalați-vă singuri produsele.

2. Fermă de gâște

Dacă aveți o suprafață de teren generoasă și acces la un ochi de apă, o fermă de gâște vă poate aduce profituri excelente încă din primul an. Veți putea vinde doar boboci și ouă de gâscă, pentru carne având nevoie de aviz sanitar-veterinar pentru a comercializa carcase de gâscă.

Penele și puful de gâscă sunt și ele la mare căutare, fiind folosite în procesul de fabricare al pernelor. Cheltuielile inițiale ale acestei afaceri sunt destul de mici, iar dacă investiți și într-un incubator veți avea și mai mult succes.

5 idei de afaceri în agricultură

3. Ciupercărie

Dacă aveți la dispoziție o clădire adecvată sau un beci spațios, puteți deschide o ciupercărie. Avantajele acestei afaceri sunt că nu aveți nevoie de teren agricol, iar investiția inițială este de doar câteva sute de euro.

Mai mult, în scurt timp, o ciupercărie bine pusă la punct vă poate aduce un venit lunar de cel puțin 1.000 de lei. Soiul ciupercilor pe care le cultivați poate influența serios marja de profit. Pentru începători, ciuperca Pleurotus este cea mai bună alegere, fiind mai puțin pretențioasă.

4. Cultură de gălbenele

Gălbenelele aduc profituri importante și pe suprafețe mici. Dacă aveți la dispoziție doar 1.000 de metri pătrați, puteți începe o plantație. Cheltuielile mari vor fi cu semințele. La suprafața menționată mai sus aveți nevoie de aproximativ un kilogram de semințe, care costă în jur de 700 de lei.

Puteți avea o producție câteva sute de kilograme de flori de gălbenele. Faptul că recoltarea se face manual crește mult prețul acestor plante, care, la export, aduc și 10 euro pe kilogram.

5. Plantație de agriș

O plantație de agriș nu vă va aduce un venit imediat, însă investiția inițială, puțin mai mare decât în cazul celorlalte idei de afaceri profitabile în agricultură, va fi amortizată în doi ani de la înființarea culturii.

Agrișele sunt la mare căutare în vestul Europei, iar cultura acestei plante medicinale aduce un profit extraordinar, care rivalizează cu zmeura, afinul și coacăzul.

Investiția inițială într-un hectar de agriș este de aproape 7.000 de euro, însă planta aduce profituri de până la 20.000 de euro pe an la hectar.