Idei de afaceri. Genți românești din lemn și piele, vândute la Roma

Model de geanta Lemnia

Un tată și un fiu din județul Argeș confecționează genţi din lemn şi piele naturală, care sunt vândute apoi atât pe piaţa locală, cât şi într-un magazin cu produse de design din Roma.

Florin Chelu, de profesie inginer, şi fiul său Răzvan Chelu, arhitect, au înființat anul trecut Lemnia, un mic atelier unde cei doi antreprenori, împreună cu un ucenic, realizează genți unicat.

Florin Chelu, 56 de ani, a pus pe picioare la începutul lui ’90 un atelier de tâmplărie, care produce uşi pentru interior, iar anul trecut a transformat pasiunea şi experienţa de peste 20 de ani în lucrul cu lemnul într-o afacere de nişă.

„Totul a pornit la începutul anului 2014 în timpul unei excursii în Lisabona când am văzut într-un magazin o geantă realizată din bucăţi de oglindă, iar în ea se oglindea raftul din lemn pe care era aşezată. Văzând fladerul lemnului (desenul generat de fibra lemnului – n. red.) pe o geantă, ne-a venit ideea pentru Lemnia, ne-am întors acasă şi am început să lucrăm, iar după o lună am avut un prototip“,a spus Răzvan Chelu, 26 de ani, unul dintre cei doi fondatori ai Lemnia, pentru zf.ro.

Atelierul se află în Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, iar preţul unei genţi variază între 239 de lei şi 279 de lei.

Răzvan Chelu a mai spus că majoritatea comenzilor pe care le primesc sunt personalizate şi că, deşi este mai eficient să lucreze mai multe genţi în paralel, atunci când au de făcut o singură geantă lucrează între două şi trei zile.

La confecționarea genţilor, sunt folosite mai multe tipuri de lemn precum stejar, frasin sau fag.

În prezent, cea mai mare pondere din vânzări se înregistrează în magazinul online, dar Lemnia are încheiate parteneriate cu magazine fizice.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.