Idei de afaceri. Plantația pe care o faci iute și cu profituri mari

O plantație de ardei iuți o puteți trece pe lista de idei de afaceri 2018 FOTO: Onkel Ramirez/Pixabay.com
O plantație de ardei iuți o puteți trece pe lista de idei de afaceri 2018 FOTO: Onkel Ramirez/Pixabay.com

Dacă vă faceți lista cu idei de afaceri puteți nota și o plantație de ardei iute. Unul dintre cele mai importante avantaje pentru această afacere este că nu aveți nevoie de o suprafață foarte mare de teren.

Pedrag Jivici, un tânăr antreprenor din Timișoara, a început o plantație de ardei iuți pe o suprafață de 350 de metri pătrați. Potrivit Agrointel.ro, la început a cultivat soiurile Jalapeno, Habanero și Cayenne Golden.

Pasiunea pentru ardei iuți s-a transformat într-o afacere după ce tânărul a construit un solar de 100 de metri pătrați. Acesta l-a ajutat să obțină răsadurile în condiții optime de temperatură și umiditate.

Dacă vreți să puneți o plantație de ardei iuți pe lista de idei de afaceri mai trebuie să știți că procurarea semințelor a fost ceva mai dificilă. Pedrag a căutat furnizori cu experiență și care au primit recomandări bune. A cumpărat semințe din Anglia, Hong-Kong și Statele Unite ale Americii.

Soiurile pe care le cultivă sunt mai puțin cunoscute în România, cu un grad de iuțeală mai mare. Antreprenorul a mai povestit că la un preț mediu de 8 euro pentru 10 semințe, a investit pentru cele 1.000 de fire în jur de 800 de euro.

Idei de afaceri. Cine cumpără ardei

Primul an a fost experimental, iar în al doilea a avut probleme din cauza ploilor. Însă, în al treilea an a reușit să obțină o producție de 300 de kilograme și dacă ar fi vândut tot ar fi avut un venit mediu de 3.400 de euro.

De asemenea, dacă vreți să treceți o plantație de ardei iuți pe lista cu idei de afaceri mai trebuie să știți și că trebuie să rezolvați problema pieței de desfacere. Antreprenorul spune că a reușit, după multe negocieri, să obțină câteva contracte cu restaurante din Timișoara.

Restul comenzilor vin de la persoane fizice, „amatori de iute”. De asemenea, pentru că ardeii iuți proaspeți se vindeau mai greu, a investit și într-o instalație de uscare.

Ardeii Jalapeno uscați la plic de 10 grame se vând la un preț de 4 lei, Habanero la plic de 20 grame se vând cu 15 lei și Cayenne Golden la plic de 10 grame se vând cu 6 lei. Jalapeno îi mai vinde și sub formă de dulceață de ardei iuți, mai ales în restaurante.

Un kilogram de ardei Jalapeno se vinde cu aproximativ 40 de lei, Cayenne Golden – 60 de lei și Habanero – 80 de lei.

FOTO: Onkel Ramirez/Pixabay.com