Idei de afaceri. Plantații cu investiție mică și profituri de peste 30.000 de euro

Puteți să treceți pe lista de idei de afaceri 2017 și o plantație de ricin FOTO: Alvesgaspar /Wikimedia Commons
Puteți să treceți pe lista de idei de afaceri 2017 și o plantație de ricin FOTO: Alvesgaspar /Wikimedia Commons

Dacă vă faceți o listă de idei de afaceri trebuie să luați în considerare și câteva plantații în care nu investiți foarte mulți bani, iar profiturile sunt destul de consistente.

Plantația de ricin. Poate fi trecută cu siguranță pe lista de idei de afaceri. Sunt destul de puțini cei care plantează ricin. Investiția la un hecatar este de aproximativ 1.5000 de euro, iar profiturl poate ajunge la aproximativ 35.000 de euro. Foarte căutate sunt semințele de ricin, din care se face ulei, căutat în industria cosmetică și cea farmaceutică.

Alunul. Prețul unui kilogram de alune de pădure este de aproximativ 5 euro în coajă iar decojite pot ajunge la 20 de euro. Investița la hectar este de aproximativ 5.000 de euro, însă marele avantaj este că plantația poate ține peste 40 de ani, iar costurile de întreținere sunt minime. Pentru un hectar aveți nevoie de aproximativ 600 de puieți.

Menta. Marele avantaj, pe lângă faptul că necesită o investiție mică, este și faptul că se poate cultiva și pe suprafețe foarte mici. Puteți vinde atât frunza de mentă, cât și stoloni. Puteți obține dintr-o plantație de doar 1.000 de metri pătrați chiar și 100 de kilograme de mentă.

Topinamburul este un produs nou căutat în ultima perioadă pentru dulceață. Se înmulțește prin tuberculi, iar plantarea se face primăvara sau toamna. Pentru un hectar aveți nevoie de aproximativ 1.000 de kilograme de tuberculi sau 3.000 de răsaduri. Această plantație poate fi trecută pe lista de idei de afaceri de cei care nu vor să investească prea mulți bani. Ar fi nevoie cam de 1.000 de euro pentru înființarea unui hectar. Profiturile, potrivit agricultorilor, sunt de peste 30.000 de euro la hectar.

Ardeii iuți. Și această plantație este ideală pentru cei care nu au un spațiu foarte mare. O mică plantație o puteți înființa și cu aproximativ 1.000 de euro. Alegeți soiuri precum Habanero, Jalapeno sau Cayenne. De asemenea, înainte să înființați plantația de ardei iuți ar fi bine să vă gândiți la o piață de desfacere.

Cătina. Și această plantație o puteți trece pe lista de idei de afaceri. Un hectar de cătină se înființează cu aproximativ 2.000 de euro. La hectar, în medie, producția este aproximativ 15 tone, iar prețul mediu pe kilogram este, în medie, 12 lei. Avantajul este că se bucură pe piață și de mediatizare și o puteți vinde și la piață.