Idei de afaceri. Cum să faci 1 milion de euro cu o cafea de 5 lei

O cafenea poate fi trecută pe lista de idei de afaceri 2017 FOTO: 5 to go/Facebook
O cafenea poate fi trecută pe lista de idei de afaceri 2017 FOTO: 5 to go/Facebook

Cei care sunt în căutare de idei de afaceri trebuie să știe că se pot face profituri generoase și din cafea. Iată două exemple ale unor antreprenori care au reușit.

La începutul anului 2015, în apropiere de Teatrul Țăndărică din Capitală, se deschidea un coffee shop cam cât o garsonieră. Atmosfera era una prietenoasă, luminile erau calde și tot ce se vindea acolo, de la cafea, la răcoritoare și sandvișuri, costa 5 lei.

Potrivit Republica.ro, în ziua deschiderii cafenelei „5 to go” din Lahovari, aceasta a avut încasări de 345 de lei. Prima investiție a fost de 10.000 de euro.

Astăzi e o afacere înfloritoare. Pentru 2016, proprietarul Radu Savopol a estimat o cifră de afaceri de 1 milion de euro. S-a ajuns la peste 30 de coffe-shop-uri în franciză, în Capitală și în alte orașe din țară.

Radu Savopol este de profesie designer și i-a venit ideea deschiderii unei cafenele în care să se vândă totul la un preț unic după mai multe deplasări în străinătate și câteva discuții cu prieteni și furnizorul de cafea.

Fiecare coffe shop „5 to go” vinde în jur de 24 de kilograme de cafea. Ca o comparație, barurile și restaurantele din România vând, în medie, cam 11 kilograme fiecare.

Idei de afaceri. Profituri de 10.000 de euro din cafea

O altă afacere de succes este și T-Zero Coffe. În 2016, cele două cafenele deschise în București de Ciprian Cosma, un tânăr în vârstă de 30 de ani, au avut încasări de 30.000 de euro și un profit de 10.000 de euro.

Potrivit Zf.ro, tânărul antreprenor a investit circa 30.000 de euro în cele două cafenele. În prima a băgat 10.000 de euro și a făcut-o singur, în cea de-a doua a investit 20.000 de euro împreună cu un prieten. Spune că a investit cel mai mult în utilajele și echipamentele pentru realizarea cafelei.

La amenajarea interioară a folosit dușumeaua de la o casă veche, iar mobilierul a fost făcut de el.

FOTO: 5 to go/Facebook