Idei de afaceri cu bani puțini. Plantația de gălbenele

FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com
FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com

Cei care își fac lista de idei de afaceri cu bani puțini se pot gândi și la o plantație de gălbenele. Un bărbat din Alba a cultivat gălbenele pe 1.500 de metri pătrați și spune că un kilogram de gălbenele uscate îl vinde cu 16 lei.

Vinde și la firme din Germania, cu 10 euro kilogramul. La suprafața pe care o are culege 80 – 100 de kilograme de gălbenele pe zi. Culesul se face trei zile pe săptămână în perioada înfloririi, potrivit Agrointel.ro. Florile se culeg timp de 3 luni pe an și nu sunt deloc pretențioase, potrivit cultivatorului.

După uscare, obține cel puțin 30 de kilograme pe zi, ceea ce i-ar aduce în jur de 300 de euro, dacă vinde toată cantitatea la export. Soiul pe care îl cultivă e adus din Germania, are o floare mare și nu se compară cu gălbenelele de pe drumuri sau prin parcuri.

Cei care vor să treacă plantația de gălbenele pe lista de idei de afaceri cu bani puțini trebuie să știe că acestea se cultivă primăvara devreme, în luna martie.

Distanța între rânduri este de 50 de centimetri, iar adâncimea este de 2-3 centimetri. De asemenea, plantația de gălbenele trebuie luată în calcul în planul de idei de afaceri cu bani puțini și pentru că se poate dezvolta pe toate tipurile de sol, chiar și pe cele mlăștinoase.

Idei de afaceri cu bani puțini. Cât costă semințele

Pentru semănat este nevoie de aproximativ 7 kilograme de semințe pentru un hectar. Un kilogram de semințe din Germania costă în jur de 600 de lei. Potrivit cultivatorului din Alba, după primul an poți scoate și tu ca producător pe piață semințe sau cel puțin nu e nevoie să mai investești în material săditor.

Cei care vor să treacă afacerea cu gălbenele pe lista de idei de afaceri cu bani puțini mai trebuie să știe că aceste plante răsar după 6 – 12 zile de la semănat, după aproximativ 25 de zile apar butonii florali, iar după încă o lună jumătate începe înfloritul.

Culegerea florilor condiționează apariția altora și se încheie odată cu perioada de vegetație.

Gălbenelele sunt căutate pentru că au în conținut flavonoide, carotenoizi, vitamina C, uleiuri eterice, substanţe amare, saponine triterpenice, răşini, mucilagii. Au acţiune antiinflamatorie, decongestivă, antiseptică, antimicrobiană, imunostimulentă, cicatrizantă, grăbeşte vindecarea şi regenerarea ţesuturilor, reglează ciclurile menstruale, carminativ, reglează funcţia biliară prin principiile amare.

FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com