AcasăEconomicIdei de afaceri cu bani puțini. Plantația de gălbenele

Idei de afaceri cu bani puțini. Plantația de gălbenele

-

Cei care își fac lista de idei de afaceri cu bani puțini se pot gândi și la o plantație de gălbenele. Un bărbat din Alba a cultivat gălbenele pe 1.500 de metri pătrați și spune că un kilogram de gălbenele uscate îl vinde cu 16 lei.

Vinde și la firme din Germania, cu 10 euro kilogramul. La suprafața pe care o are culege 80 – 100 de kilograme de gălbenele pe zi. Culesul se face trei zile pe săptămână în perioada înfloririi, potrivit Agrointel.ro. Florile se culeg timp de 3 luni pe an și nu sunt deloc pretențioase, potrivit cultivatorului.

După uscare, obține cel puțin 30 de kilograme pe zi, ceea ce i-ar aduce în jur de 300 de euro, dacă vinde toată cantitatea la export. Soiul pe care îl cultivă e adus din Germania, are o floare mare și nu se compară cu gălbenelele de pe drumuri sau prin parcuri.

Cei care vor să treacă plantația de gălbenele pe lista de idei de afaceri cu bani puțini trebuie să știe că acestea se cultivă primăvara devreme, în luna martie.

Distanța între rânduri este de 50 de centimetri, iar adâncimea este de 2-3 centimetri. De asemenea, plantația de gălbenele trebuie luată în calcul în planul de idei de afaceri cu bani puțini și pentru că se poate dezvolta pe toate tipurile de sol, chiar și pe cele mlăștinoase.

Idei de afaceri cu bani puțini. Cât costă semințele

Pentru semănat este nevoie de aproximativ 7 kilograme de semințe pentru un hectar. Un kilogram de semințe din Germania costă în jur de 600 de lei. Potrivit cultivatorului din Alba, după primul an poți scoate și tu ca producător pe piață semințe sau cel puțin nu e nevoie să mai investești în material săditor.

Cei care vor să treacă afacerea cu gălbenele pe lista de idei de afaceri cu bani puțini mai trebuie să știe că aceste plante răsar după 6 – 12 zile de la semănat, după aproximativ 25 de zile apar butonii florali, iar după încă o lună jumătate începe înfloritul.

Culegerea florilor condiționează apariția altora și se încheie odată cu perioada de vegetație.

Gălbenelele sunt căutate pentru că au în conținut flavonoide, carotenoizi, vitamina C, uleiuri eterice, substanţe amare, saponine triterpenice, răşini, mucilagii. Au acţiune antiinflamatorie, decongestivă, antiseptică, antimicrobiană, imunostimulentă, cicatrizantă, grăbeşte vindecarea şi regenerarea ţesuturilor, reglează ciclurile menstruale, carminativ, reglează funcţia biliară prin principiile amare.

FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Ionuț Fantaziu
Ionuț Fantaziuhttp://www.greatnews.ro
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.

1 COMENTARIU

  1. pai hai ca facem plantația: le semanam, le îngrijim, le recoltam, dar cui le vindem!!!!!??? aceasta este întrebarea?

Comentariile sunt închise.

RĂMÂI MEREU CONECTAT CU NOI

302,134FaniÎmi place
391CititoriConectați-vă
122AbonațiAbonați-vă
52FollowersFollow

CINE, CE, CUM?

Chiar vine apocalipsa fiscală? Cât este impozitul pe dividende și pe...

0
Creșterea impozitului pe dividende la 16% și a celui pe profit la 19% pare să fie una dintre măsurile asupra cărora partidele au căzut...

România și creșterea TVA. TOP 35 – care sunt țările europene...

0
Deși președintele Nicușor Dan a promis în campania electorală că TVA-ul nu va crește, mărirea taxei pe valoarea adăugată de la 19% la 21%...

Ce ministere își doresc partidele în următorul Guvern

0
PSD, PNL, USR și UDMR pare să se fi pus de acord pentru constituirea unui guvern. Social-democrații au propus să există o rocadă și...