Iata 3 antrenamente pe bicicleta fitness care te vor apropia de obiectivele pe care le vizezi!

Chiar daca inca nu ai folosit o bicicleta fitness, sigur te-ai interesat de antrenamentele, exercitiile si beneficiile pe care acest aparat fitness le poate oferi chiar in confortul casei tale.

Unele informatii pe care le gasesti in mediul virtual par, insa, sa contrazica parerile celor care deja au acasa o bicicleta fitness, astfel incat ai putea ajunge la concluzii neincurajatoare. Exista persoane pentru care antrenamentele pe bicicleta stationara sunt plictisitoare, constand in pedalare de lunga durata cu un minimum de efort. Numai cei care nu sunt hotarati sa faca schimbari in aspectul fizic si starea de sanatate vor afirma ca bicicleta fitness nu ofera nimic in afara de acele sesiuni plictisitoare si ineficiente de antrenament.

Daca vrei intr-adevar sa obtii rezultate vizibile prin pedalarea in confortul propriei locuinte, atunci vei putea descoperi in randurile de mai jos 3 antrenamente pe bicicleta fitness care te vor ajuta sa arzi rapid grasimile si sa-ti imbunatatesti starea generala de sanatate si rezistenta la efort.

Antrenamentul de slabit pe bicicleta fitness (aprox. 25 minute)

Daca pedalezi constant timp de 30 de minute la o intensitate mica si ai impresia ca rezultatele spectaculoase vor aparea cat de curand, te inseli. Organismul se poate obisnui foarte rapid cu un efort mic, iar rezultatele nu se vor arata prea curand. Daca vrei sa arzi eficient caloriile pe bicicleta fitness, corpul tau va trebui sa resimta socul si efortul unor ruperi de ritm si sprinturi intense, astfel incat sa fie fortat sa consume din grasimea adunata pana in prezent. Iata cum il poti “convinge”:

– incalzeste-te timp de 5 minute pedaland cu viteza mica, la rezistenta mica;

– 5 minute de pedalat rapid la o rezistenta mica;

– 5 minute de pedalat lent la o rezistenta mare;

– 4 minute de sprinturi Tabata: 20 de secunde de efort maxim urmate de 10 secunde de recuperare – 8 serii;

– 5 minute de revenire pedaland cu viteza mica la rezistenta mica.

Antrenamentul de tonifiere a musculaturii pe bicicleta fitness (aprox. 15 minute)

Dupa o incalzire de 5 minute care consta in pedalarea cu viteza mica la o rezistenta redusa, poti incepe sesiunea de sprinturi. Creste rezistenta bicicletei pana la o valoare medie si pedaleaza cat poti de repede timp de 20 de secunde, apoi acorda-ti 10 secunde pentru odihna. Repeta acest exercitiu de 8 ori. Pentru a te feri de accidentari, va trebui sa acorzi 5 minute si perioadei de revenire dupa efortul intens, asadar ajusteaza din nou rezistenta la pedalare la valori minime si pedaleaza incet. Desi nu depaseste un sfert de ora, acest program pe bicicleta fitness va arde caloriile si te va ajuta sa tonifiezi musculatura picioarelor si a abdomenului.

Antrenamentul pentru cresterea rezistentei la efort (aprox. 40 min)

O metoda foarte buna de a creste rezistenta la efort si de a-ti imbunatati sistemul cardiovascular pe bicicleta fitness este monitorizarea si respectarea valorilor Ritmului Cardiac Maxim (RCM). Atingand niveluri ridicate ale ritmului cardiac, vei putea imbunatati simtitor anduranta prin dezvoltarea capacitatii corpului de recuperare dupa momente de efort sustinut si activitate intensa.

Majoritatea modelelor de bicicleta fitness iti vor putea monitoriza acesti parametri, fie prin cureaua wireless ce poate fi conectata la consola, fie prin senzorii aflati in manerele bicicletei. In cazul in care nu ai aceste optiuni la dispozitie, te-ai putea ghida dupa Rata de Efort Perceput (REP). Aceasta este o scara de la 1 la 10 prin care poti evalua efortul depus in timpul unei activitati sportive, unde 1 este extrem de usor, 5 este moderat, iar 10 este un maximum de efort, care duce la extenuare. Iata si antrenamentul cardio care-ti va putea mari rezistenta la efort:

– 5 minute de incalzire la valori minime de rezistenta;

– 5 minute in zona de 50-60% RCM sau 4-5 REP;

– 5 minute in zona 60-70% RCM sau 6-7 REP;

– 5 minute in zona 70-80% RCM sau 7-8 REP;

– 2 minute de efort sustinut in zona de 80-90% RCM sau 8-9 REP;

– 10 minute: lasa ritmul cardiac sa scada la valoarea de 60% din maxim, apoi adu-l inapoi la 80-90% si incearca sa depasesti 90%, dupa care micsoreaza-l din nou pana la 60-70%. Continua sa repeti acest proces pe toata durata celor 10 minute.

– incheie antrenamentul pe bicicleta fitness cu o perioada de 5 minute de revenire, pedaland usor.

Daca vrei sa incerci si tu unul dintre aceste antrenamente sau ai propriile retete de succes pentru a slabi folosind bicicleta fitness, intra pe Sport-Mag.ro si alege-ti modelul ideal din gama variata de aparate fitness, echipament sportiv si accesorii!

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.