Iarna ne-a luat iar prin surprindere. Toate firmele de deszăpezire din București, amendate

Toate cele cinci firme care au contracte cu primăriile de sector pentru deszăpezirea capitalei pe timp de iarnă au fost amendate pentru că nu și-au făcut datoria.

Firmele Romprest, Supercom, Rosal, Rebu și Urban au fost controlate de polițiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, care au acţionat astăzi pentru a limita efectele negative ale fenomenelor meteo.

„Au fost efectuate controale la operatori economici ce au atribuţii pe linia deszăpezirii carosabilului, fiind verificate şi sancţionate cinci societăţi comerciale aflate sub contract cu primăriile de sector şi Primăria municipiului Bucureşti, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Firmele care au contracte cu primăriile pentru a asigura deszăpezirea pe timp de iarnă sunt următoarele:

Romprest – Sectoarele 1 și 5
Supercom – Sectorul 2
Rosal – Sectorul 3
Rebu – Sectorul 4
Urban – Sectorul 6

Potrivit agerpres.ro, firmele de salubrizare responsabile cu deszăpezirea în cele șase sectoare ale Capitalei au fost amendate fiecare cu câte 5.000 de lei pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.

Recomandările editorilor GreatNews:

TOP 10 Cele mai frumoase castele pe timp de iarnă din lume. Unul este în România
Primul muzeu plutitor din România
OMV Petrom, trimisă în judecată pentru moartea unui copil intoxicat cu gaze de la o sondă

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.