Iarna demisiilor: Jumătate dintre români vor să-și schimbe locul de muncă până la sfârșitul anului

joburi la domiciliu
Foto: StartupStockPhotos / pixabay.com

Un studiu realizat de o mare companie de anunțuri de angajare arată că românii sunt tot mai puțin statornici la locul de muncă, preferând să schimbe job-urile cât mai repede.

Jumătate dintre participanții la cel mai recent studiu realizat de eJobs în România au declarat că au aplicat la cel puțin un loc de muncă în ultima lună și au intenția să își schimbe job-ul până la finalul anului.

2019 a fost un an al mișcărilor intense pe piața muncii, 85 la sută dintre cei intervievați spunând că au aplicat pentru cel puțin un job de la începutul anului.

Doar 8,4% dintre cei care au completat chestionarul se declară mulțumiți de actualul loc de muncă.

Cum oferta de locuri de muncă este mare în România, candidații încep să aibă așteptări mult mai mari de la angajatori, fie că e vorba de salariu, fie în procesul de recrutare.

„Candidaţii ştiu din ce în ce mai bine ce îşi doresc de la un loc de muncă, de la un angajator, de la managerul direct, de la colegi, de la recutor şi aşa mai departe. Astfel, 62,5% dintre participanţii la studiu sunt deranjaţi atunci când primesc întrebări-clişeu care nu au legătură cu poziţia pentru care au aplicat. Aproape la fel de mulţi includ în acelaşi top lipsa informaţiilor despre salariu sau întrebările despre viaţa personală”, a spus Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

Potrivit studiului, 82% dintre cei care caută un loc de muncă în România o fac prin intermediul platformelor de recrutare online, în timp ce aproape un sfert folosesc în acest scop și rețelele de socializare.