Hollande cere urgentarea Brexit-ului: „Londra trebuie să-și asume consecințele!”

Francois Hollande FOTO: Pablo029/Wikimedia Commons
Francois Hollande FOTO: Pablo029/Wikimedia Commons

Brexitul nu pot fi anulat sau întârziat, declară preşedintele francez Francois Hollande, care consideră că Marea Britanie trebuie să îşi asume consecinţele votului de la referendumul de acum 9 zile şi o ieşire rapidă din UE, pentru a preveni instabilitatea economică, relatează The Guardian.

Preşedintele Franţei şi-a intensificat presiunea asupra Marii Britanii pentru a respectă graficul de a părăsi UE, insistând că Brexitul nu poate fi anulat sau întârziat, iar Londra trebuie să îşi asume consecinţele recentului referendum.

Declaraţiile lui Francois Hollande vin după o întâlnire cu David Cameron în nordul Franţei, unde cei doi au participat la ceremoniile de comemorare a centenarului bătăliei de pe Somme. „A fost luată o decizie, iar această nu poate fi amânată sau anulată. Acum britanicii trebuie să îşi asume consecinţele”, a declarat Francois Hollande.

„Apartenenţa la Uniunea Europeană aduce şi avantaje. Asta este ceea ce britanicii încep să înţeleagă”, a adăugat Francois Hollande, făcând referire la cetăţenii britanici care au votat pentru Brexit, iar acum regretă decizia. „Cei care au fost ispitiţi de Brexit încep acum să se gândească”, a mai spus liderul francez.  Francois Hollande a subliniat că o ieşire rapidă a Marii Britanii din UE „ar înlătura toate incertitudinile şi instabilitatea, în special în domeniile economic şi financiar. Cu cât mai repede, cu atât mai bine va fi pentru ei.”

Cei doi candidați principali pentru a-i lua locul lui David Cameron, actualii miniștri Theresa May (Afaceri Interne) și Michael Gove (Justiție), au declarat că nu vor declanșa procedurile de ieșire din UE în 2016, ceea ce a provocat o reacție de iritare printre liderii europeni.

Zeci de mii de londonezi au ieșit ieri în stradă pentru a protesta împotriva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

giphy

 

giphy

 

giphy (1)