Hip hop PSD-ist. Cum sună melodia rap împotriva Statului Paralel

Zilele trecute, un clip video filmat în alb-negru a devenit viral printre simpatizanții PSD și ALDE. Clipul lansa o chemare la mitingul de sâmbătă seara din București. Mesajul era „Dacă-ți pasă vino în stradă să spunem stop dosarelor fabricate!”.

Apar mai multe persoane în vârstă care vorbesc despre tăierea pensiilor, salariilor sau ascultarea telefoanelor. „Au făcut din justiție un instrument politic și noi i-am lăsat. Ne-au ascultat telefoanele, ne-au tăiat pensiilor și salariile. Dacă-ți pasă vino în stradă să spunem stop dosarelor fabricate. Să spunem NU statului paralel”, se spune în clip.

„Deşi mitingul este într-adevăr organizat de PSD, au fost invitaţi să participe toţi cei care susţin cauza noastră. Colegii de la ALDE şi-au anunţat, şi ei, participarea. Mulţi români din Bucureşti, dar şi din alte oraşe şi sate vor fi prezenţi în piaţă.

Am stat de vorbă, ieri, cu oameni din Botoşani, care nu sunt membri PSD, dar mi-au spus că ţin să fie în Piaţa Victoriei. Deci nu e vorba doar despre un miting al PSD pentru că noi nu apărăm doar cauza unui partid, ci valorile democratice şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor, indiferent de apartenenţa lor politică”, a declarat Marian Neacşu, secretar general al PSD, pentru MEDIAFAX.ro.

Pe rețeaua de socializare Facebook mai circulă și un clip în care apare procurorul DNA Mircea Negulescu, care spune că „a paradit” pe cineva și șeful Comisiei SRI, PSD-istul Claudiu Manda, care vorbește de interceptarea a șase milioane de oameni, deși acest lucru a fost negat de Serviciul Român de Informații. Acest clip a fost distribuit și de mulți lideri politici PSD.

Tot pe Facebook a apărut și un clip împotriva „statului paralel”, care îndeamnă lumea să iasă în stradă. Se dorește o melodie rap. Versurile, cântate în mare parte aritmic, cu multe cuvinte accentuate greșit, promovează ideea că există un stat paralel care ascultă telefoanele românilor și fabrică dosare penale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.