HBO a anunțat când va lansa ultimul sezon Game of Thrones

FOTO: Game of Thrones
FOTO: Game of Thrones

Președintele HBO, Casey Bloys, a anunțat că va lansa finalul serialului „Game of Thrones” în prima jumătate a lui 2019.

Filmările pentru acest ultim sezon au început în octombrie 2017 și se vor încheia la mijlocul anului 2018. Game of Thrones, sezonul 8 va avea șase episoade. Totuși, se pare că lungimea episoadelor nu va mai fi de aproximativ 50 de minute-1h, ci de două ore.

Serialul a câștigat mai multe premii și este considerat cel mai de succes program al HBO. Ar putea există un episod pilot al unui nou serial, o continuare a Game of Thrones.

Acțiunea ar putea avea loc cu mii de ani înainte de cea din „Game of Thrones”. Scenariul a fost scris de britanica Jame Goldman împreună cu scriitorul George R.R. Martin, autorul seriei „A Song of Ice and Fire”, care să la baza serialului Game of Thrones.

David Benioff și Dan Weiss, cei care au adaptat romanele lui Martin, ar putea realiza un nou serial.

Acesta se va numi „Confederate” și va prezenta evenimente ce duc la un al Treilea Război Civil American. Potrivit Reuters, acțiunea noului serial va avea loc într-un univers paralel, într-o națiune în care sclavia este încă legală, iar Statele Unite sunt divizate în Sud și Nord.

În serial, printre alte personaje, vor apărea luptători pentru libertate, vânători de sclavi, aboliționiști, jurnaliști și politicieni din ambele tabere ale conflictului.

Inițial, Benioff și Weiss au vrut ca acest film să fie un lungmetraj, însă succesul pe care l-a înregistrat Game of Thrones i-a convins să facă o poveste în detaliu pentru HBO. Cei doi vor fi producători executivi și scenariști. Vor mai face parte din echipă coscenariștii Nichelle Tramble Spellman („Justified”, „The Good Wife”) şi Malcolm Spellman („Empire”), precum și producătorii „Game of Thrones” Carolyn Strauss şi Bernadette Caulfield.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.