Haos în Piața Victoriei. Mai mulți protestatari au fost reținuți de jandarmi după ce s-au ”împotrivit” târgului de Crăciun

Câteva zeci de protestatari au ocupat încă de dimineață Piața Victoriei. Foto: GreatNews
Câteva zeci de protestatari au ocupat încă de dimineață Piața Victoriei. Foto: GreatNews

Mai mulți protestatari nu i-au lăsat pe angajații Primăriei Capitalei să instaleze un târg de Crăciun în zonă, iar unii dintre ei au ajuns în dubele jandarmilor.

Târgul de Crăciun organizat, în premieră istorică, de Primăria Capitalei în Piața Victoriei – locul unde se desfășoară protestele anti-corupție din ultima vreme – a început cu un scandal.

Câteva zeci de protestatari s-au strâns încă de dimineață în piață pentru a protesta împotriva deciziei Gabrielei Firea, primarul Capitalei, de a organiza un târg de Crăciun în fața Guvernului.

”Nu vrem târg şi festival, vrem pe Dragnea-n tribunal!”, au strigat cei aflaţi în piaţă.

Trei persoane au fost reținute de jandarmi, după o încăierare între protestatari și forțele de ordine. Jandarmii interveniseră pentru a reține un protestatar care fusese acuzat de o altă persoană din piață de lovire. Bătrânul care s-a plâns jandarmilor că a fost lovit a fost cel care a dat, însă, primul, aruncând cu un ghiozdan într-un protestatar care îl filma, după un schimb de replici murdare.

Protestatarii reușiseră să dea la o parte gardurile instalate de jandarmi pentru a delimita locul unde va avea loc târgul de Crăciun. Evenimentul organizat de Primăria Capitalei ar urma să fie deschis în 5 decembrie.

În cadrul acestui eveniment vor cânta artişti precum: Maria Dragomiroiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Andra Gogan, precum şi Gaşca Zurli şi Orchestra Naţională Valahia.

Protestatarii au scandat ”Firea, nu uita, piaţa asta nu-i a ta!” şi ”Vrem spitale, nu târguri penale!”. După îmbrâncelile dintre jandarmi și protestatari, care au durat câteva minute, situația s-a calmat. În Piața Victoriei au intervenit aproximativ 30 de jandarmi.

Premierul Mihai Tudose a declarat joi că decizia primarului Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată. Gabriela Firea a spus că nu vrea să comenteze afirmațiile prim-ministrului.

În luna decembrie, toate marile piețe ale Bucureștiului vor găzdui târguri de Sărbători, evenimente similare celui din Piața Victoriei fiind organizate și în Piața Universității și în Piața Constituției.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.