Haos în București: Ploaia înghețată a distrus sute de copaci și de mașini

Sute de copaci s-au rupt în București din cauza ploii înghețate. Foto: Adrian Dadarlat / Facebook

Sute de copaci s-au rupt din cauza ploii înghețate care a căzut în ultimele zile în Capitală, avariind numeroase mașini.

Pompierii ISU București-Ilfov au intervenit în 1.800 de cazuri, iar peste 220 de mașini au fost avariate.

Mai mult, două persoane au fost rănite de copaci care au căzut din cauza greutății prea mari a gheții adunate pe ramuri. Ambele victime au ajuns în stare gravă la spital.

Pompierii din Bucureşti şi Ilfov au intervenit, până duminică la ora 6.00, la 1.810 situaţii de urgenţă provocate de ploaia îngheţată. S-au dat la o parte de pe carosabil, de pe trotuare sau de pe autoturisme copaci, stâlpi de electricitate şi cabluri, fiind avariate 220 de autoturisme.

Au existat și probleme cu transportul în comun. Multe tramvaie și troleibuze nu au circulat în București după ce gheața s-a adunat pe cablurile electrice ale rețelei de transport în comun.

De asemenea, multe localități din județul Ilfov au rămas fără electricitate, după ce copacii căzuți au rupt liniile electrice.

Din cauza condiţiilor meteo au căzut şi stâlpi de electricitate, iar pompierii împreună cu o sută de echipe de electricieni încerca să remedieze problemele.

Primăria Capitalei a anunţat că este pregătită să intervină 259 de utilaje cu sare şi 387 de oameni, în cazul în care vremea se va înrăutăţi.

Prognoza meteo arată, însă, că temperaturile vor crește în zilele următoare în București.