Handbalul românesc are viitor: Fetele din România sunt în ”sferturi” la Campionatul Mondial

Tinerele handbaliste din România au zburdat pe teren în meciul cu Croația. Foto: FRH

Tinerele handbaliste ale României au obținut o victorie splendidă cu Croația la Campionatul Mondial din Ungaria și s-au calificat între primele opt echipe ale lumii.

Naţionala feminină de tineret U20 a României s-a impus în fața Croației cu scorul de 28-25 (18-12), în optimile de finală. În partida următoare, tricolorele vor întâlni puternica reprezentativă a gazdelor, Ungaria, care a zdrobit Slovenia cu 31-17.

Evoluția splendidă din meciul cu croatele a făcut uitat eșecul din faza grupelor, la o diferență de 19 goluri, în fața Danemarcei. România a încheiat grupa pe locul 3, după ce a pierdut și în fața Olandei, dar a învins Japonia și Angola.

Cu vulcanicul Gheorghe Tadici pe bancă și cu două jucătoare în mare formă pe faza ofensivă – Sorina Tîrcă și Alexandra Badea -, care au contribuit împreună cu 15 goluri, România a arătat ca o echipă matură.

Și defensiva a funcționat bine, iar cele două portărițe, Daciana Hosu și Raluca Kelemen, au făcut câteva mici minuni, încheind meciul cu un procentaj excelent de 42% la aruncări parate.

România trebuie să bată Ungaria pentru o nou medalie

Obiectivul României la acest turneu final era prezența în ”sferturi”, însă încă o victorie în Ungaria ar egala performanța reușită de selecționata sub 20 de ani la precedentul turneu final. Atunci, româncele pierdeau dramatic în semifinale în fața danezelor.

Naționala feminină de tineret a României are în palmares două titluri supreme, cucerite în 1995 și 1998, de o generație care avea să rateze la mustață aurul mondial la senioare, în 2005.