Încă o victorie mare pentru fetele noastre! Urmează marea bătălie cu Danemarca

Aneta Udriștoiu a făcut un meci excelent împotriva Cehiei (Foto: Marius Ionescu / swe2016.ehf-euro.com)
Aneta Udriștoiu a făcut un meci excelent împotriva Cehiei (Foto: Marius Ionescu / swe2016.ehf-euro.com)

După victoria entuziasmantă cu Ungaria, România s-a impus și în fața Cehiei, una dintre surprizele Campionatului European de handbal feminin din Suedia.

Tricolorele au câștigat al cincilea joc de la Helsingborg, scor 30-28, cu Cehia.

România a condus încă din primul minut, însă Cehia a reușit să țină aproape pe tabela de marcaj în prima repriză. Tricolorele au condus la pauză cu 17-14.

În partea secundă, cu Denisa Dedu în poartă, România s-a trezit egalată de Cehia, scor 20-20, după câteva atacuri mai puțin reușite ale tricolorelor și contre tăioase ale adversarelor.

După multe momente foarte tensionate, fetele noastre au reușit să se regrupeze și să se desprindă din nou de ambițioasele cehoaice, care își jucau ultimele șanse la turneul final.

În final, româncele s-au impus la două goluri, 30-28, după un meci pe muchie de cuțit.

Cristina Neagu a fost extraordinară și astăzi, punctând de 10 ori și consolidându-și statutul de cea mai buna marcatoare a Europenelor.

În poartă, România a început cu Paula Ungureanu, care a avut câteva intervenții excelente în fața inventivelor cehoaice, care practică un handbal în mare viteză.

Dacă defensiva nu a fost la fel de ermetică ca în partidele precedente, ofensiva României a încântat de această dată. Jocul cu pivotul – Crina Pintea sau Oana Manea – a funcționat excelent, în timp ce interii au bombardat poarta Cehiei.

Antrenorul spaniol Martin Ambros a oferit minute de joc și unor jucătoare mai puțin folosite până acum, cu gândul la meciul crucial de miercuri, cu Danemarca, pentru care a menajat mai multe titulare de drept.

România este liderul Grupei II, cu 6 puncte, însă are nevoie de cel puțin o remiză cu Danemarca, ocupanta locului 3, cu 5 puncte.

Norvegia a scăpat scăpat deja în câștigătoarea grupei și este calificată în semifinale. Între cele mai bune naționale de fete din Europa vor ajunge, cel mai probabil, și Olanda și Franța.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.