Halep zboară la Doha! A răpus și ”coșmarul” Svitolina și e în finală

Simona Halep a s-a calificat în finala turneului de la Doha (Qatar), învingând-o în trei seturi pe ucraineanca Elina Svitolina, scor 6-3, 3-6, 6-4, după un meci început bine și terminat extraordinar.

Finala de la Doha este cea mai bună performanță a constănțencei în 2019. Simona Halep va urca pe locul 2 în clasamentul mondial, indiferent dacă va câștiga al doilea titlu din carieră la Doha, după cel din 2014, sau nu.

Obosită după victoriile din Fed Cup, din Cehia, Simona Halep a reușit să țină pasul cu bătăioasa Svitolina, care n-a reușit să domine fizic partida, în ciuda numeroaselor sale lovituri tăioase de pe linia de fund.

Simona a început bine meciul, a reușit un break rapid și a reușit să își conserve avantajul până la finalul primului set, pe care l-a câștigat cu 6-3.

Situația s-a inversat în actul secund, când Svitolina a avut mai mult inițiativa și s-a impus cu același scor 6-3. Elina câștigase clar ultimele trei dueluri cu Halep, de fiecare dată în minimum de seturi, și a început în forță și ”decisivul”.

Ucraineanca în vârstă de 24 de ani s-a desprins repede la 3-0. Presiunea a fost uriașă pentru Simona, care s-a luptat din greu pentru a rămâne în meci. La 4-1 pentru Svitolina, românca a salvat mai multe mingi de break, câștigând un game aprig disputat. Efortul a dat roade, Halep reușind apoi un break.

Constănțeanca în vârstă de 27 de ani, care o învinsese doar o dată în circuitul WTA pe Svitolina, a izbutit să egaleze la 4, iar apoi a bifat un nou break.

Simona a închis cu stil un meci care părea pierdut și a reușit o nouă revenire incredibilă în fața unei adversare redutabile.

În finala din Qatar, Simona Halep va încrucișa racheta cu învingătoarea dintre nemțoaica Angelique Kerber și belgianca Elise Mertens.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version