Halep zboară la Doha! A răpus și ”coșmarul” Svitolina și e în finală

Simona Halep a s-a calificat în finala turneului de la Doha (Qatar), învingând-o în trei seturi pe ucraineanca Elina Svitolina, scor 6-3, 3-6, 6-4, după un meci început bine și terminat extraordinar.

Finala de la Doha este cea mai bună performanță a constănțencei în 2019. Simona Halep va urca pe locul 2 în clasamentul mondial, indiferent dacă va câștiga al doilea titlu din carieră la Doha, după cel din 2014, sau nu.

Obosită după victoriile din Fed Cup, din Cehia, Simona Halep a reușit să țină pasul cu bătăioasa Svitolina, care n-a reușit să domine fizic partida, în ciuda numeroaselor sale lovituri tăioase de pe linia de fund.

Simona a început bine meciul, a reușit un break rapid și a reușit să își conserve avantajul până la finalul primului set, pe care l-a câștigat cu 6-3.

Situația s-a inversat în actul secund, când Svitolina a avut mai mult inițiativa și s-a impus cu același scor 6-3. Elina câștigase clar ultimele trei dueluri cu Halep, de fiecare dată în minimum de seturi, și a început în forță și ”decisivul”.

Ucraineanca în vârstă de 24 de ani s-a desprins repede la 3-0. Presiunea a fost uriașă pentru Simona, care s-a luptat din greu pentru a rămâne în meci. La 4-1 pentru Svitolina, românca a salvat mai multe mingi de break, câștigând un game aprig disputat. Efortul a dat roade, Halep reușind apoi un break.

Constănțeanca în vârstă de 27 de ani, care o învinsese doar o dată în circuitul WTA pe Svitolina, a izbutit să egaleze la 4, iar apoi a bifat un nou break.

Simona a închis cu stil un meci care părea pierdut și a reușit o nouă revenire incredibilă în fața unei adversare redutabile.

În finala din Qatar, Simona Halep va încrucișa racheta cu învingătoarea dintre nemțoaica Angelique Kerber și belgianca Elise Mertens.