Halep – Wozniacki. Finala Australian Open 2018: Tot ce trebuie să știi despre marele meci

Halep – Wozniacki. Daneza Caroline Wozniacki, adversara româncei din finala de sâmbătă dimineață, care va începe după ora 10:00, în direct la Eurosport, a fost lider WTA timp de 67 săptămâni. Poate reveni pe primul loc în lume printr-o victorie, care i-ar aduce primul trofeu de Grand Slam.

Faptul că niciuna dintre cele două jucătoare n-a reușit să câștige până acum unul dintre cele patru mari turnee ale tenisului mondial nu este o surpriză. Chiar și marele elvețian Roger Federer (n.r. – care va lupta duminică pentru cel de-al 20-lea titlu de Grand Slam din carieră, cu croatul Marin Cilici) a avut probleme similare la începutul carierei.

”Cât trăiești, înveți”, a spus Wozniacki (27 de ani) înainte de finala cu Halep (26). ”Cazi la pământ, te ridici în picioare. Sper să rămân în picioare sâmbătă”, a mai spus daneza cu origini poloneze.

Halep – Wozniacki, finala Australian Open 2018

Simona Halep are în continuare probleme medicale la gleznă încă din primul meci la Melbourne, însă a reușit să le depășească atât în partida-maraton cu americanca Lauren Davis, cât și în semifinala spectaculoasă cu nemțoaica Angelique Kerber.

Halep – Wozniacki se va disputa pentru a șaptea oară, sâmbătă, la Australian Open. În precedentul duel, în Singapore, la Turneul Campioanelor care a închis sezonul trecut, daneza s-a impus sec: 6-0, 6-2. Nordica a câștigat ultimele trei partide cu Halep, care a ieșit învingătoare de două ori.

Halep – Wozniacki, duelul declarațiilor

”Va fi un meci normal”, a comentat românca, aflată la cel mai bun parcurs din carieră la Openul de la Antipozi. ”Am jucat de multe ori împotriva ei. Sunt pregătită. Este o mare șansă, poate cea mai mare, având în vedere lucrurile care s-au petrecut până acum aici”, a mai spus Simona înainte de finala Australian Open 2018.

”Mă simt diferit. Nu mai simt presiunea. Este un meci mare, va fi o zi mare. Dacă va veni primul titlu de Grand Slam, va veni, dacă nu, mă voi întoarce la muncă. Voi da totul și sunt convinsă că voi fi OK după meci, indiferent de rezultat”, a mai declarat constănțeanca, ale cărei ”tradiționale” căderi psihice s-au rărit vizibil de când lucrează cu antrenorul australian Darren Cahill.

Halep – Wozniacki. Este pentru prima oară în era Open, când într-o finală de Grand Slam ajung două jucătoare care au salvat mingi de meci în timpul turneului.

”Halep, la fel ca mine, a salvat mingi de meci în acest turneu, a revenit și s-a luptat pentru drumul ei. Este interesant că ne luptăm și pentru locul 1 mondial. O să intru pe teren cu gândul să mă distrez, să mă bucur de moment. Au fost două săptămâni grozave. Sunt fericită că joc aici. Sunt mândră de mine”, a replicat Wozniacki.

Daneza este la a treia finală de Grand Slam, la fel ca românca. Dacă Simona a ratat trofeul în două rânduri la Roland Garros, Caroline Wozniacki a pierdut două finale la US Open.