Complexul Șarapova. Simona Halep a pierdut meciul cu rusoaica din primul tur la US Open

Maria Șarapova pare să fi depășit cu bine scandalul de dopaj în care a fost implicată. Foto: Tim Wang / Flickr
Maria Șarapova pare să fi depășit cu bine scandalul de dopaj în care a fost implicată. Foto: Tim Wang / Flickr

Simona Halep nu a reușit să obțină prima victorie din carieră în fața Mariei Șarapova, care a bifat, azi-noapte, al șaptelea succes împotriva româncei.

La fel ca finala de la Roland Garros, din urmă cu patru ani, partida din primul tur de la US Open a fost una foarte echilibrată și încinsă. Simona Halep a luptat la baionetă cu Șarapova, rusoaica fiind însă mai puternică, atât fizic, cât și psihic.

Maria Șarapova s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-3, după două ore și 44 de minute de tenis încrâncenat. Rusoaica a apelat din nou la jocuri psihologice, cum ar fi pauza de vestiar luată după setul secund, care au ajutat-o enorm pe teren. Simona Halep nu a făcut față nici de această dată jocului plin de ambiție și dăruire al rusoaicei, care a lovit fiecare minge cu o intensitate specială.

Simona Halep ratează și de această dată oportunitatea să urce pe primul loc în clasamentul mondial, dar și să îi dea prima lovitură unei mari rivale din circuitul WTA.

Este pentru prima oară din 2010 când românca părăsește importantul turneu de la Flusingh Meadows din primul tur.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.