Halep – Pliskova. Tot ce trebuie să știi despre meciul de la Australian Open

Simona Halep va încerca, miercuri dimineață, să ajungă în semifinalele Australian Open, singurul turneu de Grand Slam în care nu a atins această fază. Liderul mondial are în față un adversar dificil: Karolina Pliskova, a șasea favorită a competiției. Halep – Pliskova începe după ora 6:00.

Simona Halep (26 de ani) este neînvinsă în 2018, însă perspectiva sferturilor de finală la Australian Open nu stârnește tocmai amintiri plăcute. Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României a mai ajuns aici de două ori, însă de fiecare dată a pierdut bătălia psihologică, cedând scurt, în două seturi. Și Cibulkova, în 2014, și Makarova, în 2015, au avut parte de o Simona Halep nepregătită.

De această dată, însă, constănțeanca este pe primul loc în lume, îl are alături pe antrenorul australian Darren Cahill, și a arătat, mai ales în meciul cu japoneza Naomi Osaka, o evoluție mentală extraordinară. După thriller-ul de aproape patru ore cu americanca Davis, Simona Halep pare pregătită pentru un meci cu Pliskova, pe care a învins-o de cinci ori, de fiecare dată când cele două s-au întâlnit în circuitul WTA, și a pierdut în două rânduri: în duelurile România – Cehia, din Fed Cup.

Halep – Pliskova de la Australian Open 2018 se anunță a fi un meci echilibrat, însă Simona  armele necesare pentru a se impune și în al optulea duel cu cehoaica.

Halep – Pliskova, al 8-lea duel

Karolína Plíšková (25 de ani) este la al doilea sfert de finală consecutiv la Melbourne, unde, în acest an, a trecut de paraguayanca Veronica Cepede Royg, brazilianca Beatriz Haddad Maia și de compatrioatele Lucie Šafářová și Barbora Strýcová.

Halep va încerca să își folosească din plin avantajul mobilității în fața loviturilor puternice ale adversarei sale. Învingătoarea va juca în semifinale împotriva câștigătoarei duelului dintre nemțoaica Angelique Kerber, campioana din 2016, și americanca Madison Keys.

În cealaltă semifinală s-a calificat deja belgianca Elise Mertens, care a învins-o pe puternica ucraineancă Elina Svitolina, în timp ce Carla Suarez Navarro (Spania) și daneza Caroline Wozniacki, a doua favorită la Melbourne, se luptă pentru celălalt loc.

Irina-Camelia și Monica, în semifinale la dublu

În semifinalele Australian Open au ajuns deja două românce, Irina-Camelia Begu și Monica Niculescu au trecut împreună de americancele Jennifer Brady și Vania King (4-6, 6-2, 6-0) și au un adversar foarte dificil în penultimul act: rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, cap de serie 2, care caută a șaptea finală de Grand Slam (3 titluri) și a doua la Australian Open.