Simona Halep, zdrobită de Karolina Pliskova! Primul eșec al româncei la Madrid din 2015

După ce a trecut de Kristyna Pliskova în optimile de finală de la Madrid, Simona Halep a fost pusă la punct de sora geamănă a acesteia, Karolina, în ”sferturi”, cu un sec 6-4, 6-3.

Simona Halep, lider mondial și campioana precedentelor două ediții ale turneului de la Madrid, câștigase șase din cele șapte dueluri cu cehoaica, iar la Madrid nu pierduse niciun set, trecând, pe rând, de rusoaica Makarova, belgianca Mertens și Kristyna Pliskova (Cehia).

Karolina Pliskova, aflată în mare formă după succesul de la Stuttgart, de săptămâna trecută, nu i-a dat, însă, nicio șansă româncei, servind excelent și dominând ostilitățile încă din start.

Cu toate că Halep avea 15 victorii consecutive la Madrid, cehoaica a reușit să își prelungească seria de succese în circuit la nouă partide, după ce a câștigat, săptămâna trecută, competiția de la Stuttgart, unde Halep s-a oprit tot în sferturile de finală.

Karolina Pliskova, cap de serie 6, a eliminat, pe zgura din capitala Spaniei, alte trei jucătoare foarte capabile: Elena Vesnina (Rusia), Victoria Azarenka (Belarus) și Sloane Stephens (SUA).

Turneul de la Madrid: Șarapova, prezentă în ”sferturi”

Karolina Pliskova, victorioasă în fața Simonei Halep, care își va păstra prima poziție în clasamentul mondial, va încrucișa racheta cu învingătoarea dintre Petra Kvitova, o altă cehoaică, și rusoaica Daria Kasatkina.

În jumătatea inferioară a tabloului sunt programate astăzi două dueluri la fel de interesante. Caroline Garcia, din Franța, a eliminat-o pe favorita locală, Carla Suarez Navarro, în timp ce Maria Șarapova, care a învins-o pe Simona în finala de la Madrid din 2014, va încrucișa racheta cu olandeza Kiki Bertens.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.