Simona Halep a demolat-o pe Eugenie Bouchard la Australian Open

Simona Halep a trecut fără probleme de canadianca Eugenie Bouchard, în turul doi la Australian Open, scor 6-2, 6-2, după un meci pe care l-a controlat aproape fără încetare.

Liderul mondial, care suferise o mică accidentare la gleznă în meciul din primul tur, a zburdat pe cimentul australian astăzi, iar canadianca Bouchard, care este departe de forma pe care o arăta în urmă cu patru ani, când atingea semifinalele la Melbourne.

Partida a început sub semnul break-urilor: în primele șase game-uri, Simona a reușit să câștige de trei ori pe serviciul adversarei, în timp ce Bouchard s-a impus în două game-uri la retur.

Campioana din România a câștigat majoritatea schimburilor lungi și a profitat și de numeroasele greșeli neforțate ale nord-americancei. Primul set a fost tranșat repede de Simona Halep, în puțin mai mult de o jumătate de oră, cu scorul de 6-2. Bouchard nu a reușit să câștige niciun game pe propriul serviciu în prima parte a duelului.

Al doilea set a debutat cu un nou break al Simonei, care și-a continuat recitalul în fața unei Eugenie Bouchard care părea previzibilă și resemnată. Canadianca a încercat o mică revoluție, câștigând pentru prima oară două game-uri la rând.

Halep a răspuns viguros și a câștigat toate game-urile până la finalul partidei. Prima favorită la Australian Open s-a mișcat impecabil pe teren, adjudecându-și al doilea set tot cu scorul de 6-2, după o oră și cinci minute de joc.

”Am jucat bine azi. Nu e simplu să joci împotriva lui Bouchard, dar am reușit să deschid terenul. Mă simt bine pe acest teren. Vreau să mă bucur de acest moment. Simt dureri la gleznă, dar nu mă gândesc la asta. Le mulțumesc românilor care au venit să mă susțină”, a spus liderul WTA după meci.

În runda următoare, Simona Halep va încrucișa racheta cu americanca Lauren Davis (locul 49 în lume). Românca s-a impus în singurul meci direct, în urmă cu cinci ani, la Indian Wells, cu 6-2, 6-0.

Ana Bogdan își continuă parcursul senzațional la Australian Open 2018

Alături de liderul mondial, în turul al treilea de la Australian Open 2018 s-a calificat și surprinzătoarea Ana Bogdan, care bifează, pentru prima oară în carieră, două victorii la o ediție a unui turneu de Grand Slam.

După ce a învins-o superb în primul tur pe Kristina Mladenovici, din Franța, favorita 11 la Antipozi, Ana Bogdan s-a impus azi în fața ucrainencei Yulia Putințeva, cu 1-6, 6-2, 6-3.

Românca în vârstă de 25 de ani, aflată pe poziția 105 în clasamentul WTA, va avea un adversar foarte dificil în partida următoare, pe americanca Madison Keys, a 19-a jucătoare a lumii.

Sorana Cîrstea a părăsit competiția de la Melbourne, fiind trimisă acasă de cehoaica Lucie Safarova, cap de serie 29, după un meci scurt, scor 6-2, 6-4.