Simona Halep, încă o victorie cu Irina Begu. Adversar-surpriză pentru liderul mondial în finala de la Shenzhen

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Shenzhen, în China, după ce a învins-o clar pe Irina Begu, scor 6-1, 6-4, dar nu o va întâlni în finală pe rusoaica Maria Șarapova, bătută de Katerina Siniakova, din Cehia.

A fost a patra victorie din tot atâtea întâlniri cu Begu în circuitul WTA pentru Halep, care o așteapta în prima finală a anului 2018 pe marea sa rivală, Maria Șarapova. Rusoaica nu a reușit, însă, să treacă de Katerina Siniakova, din Cehia, deținătoarea titlului la Shenzhen, cedând cu 6-2, 3-6, 6-3. Va fi al doilea duel dintre Halep și Siniakova, precedentul având loc anul trecut, tot la Shenzhen, când cehoaica a câștigat în trei seturi.

În primul set, Simona nu i-a dat nicio șansă Irinei, impunându-se cu un succint 6-1, în urma unui joc exact și curajos. Begu, care se află pe locul 43 în ierarhia mondială, a dat o replică mai puternică în manșa secundă. Condusă cu 2-1 de Halep, bucureșteanca în vârstă de 27 de ani a reușit un break și a întors scorul în favoarea sa.

Liderul mondial și-a luat imediat break-ul înapoi și a revenit, pe nesimțite, la conducerea jocului. Sub privirile mulțumite ale antrenorului Darren Cahill, Simona a rezistat cu brio ultimelor încercări de a reveni în meci ale Irinei, care s-a predat, în cele din urmă cu scorul de 6-1, 6-4.

Va fi cea de-a 28-a finală WTA din cariera Simonei Halep. Constănțeanca în vârstă de 26 de ani va încerca să-și treacă al 16-lea trofeu în palmares în finala de Shenzhen și să oprească seria de patru eșecuri din ultimele finale jucate.

Simona Halep a mai cucerit titlul de la Shenzhen în 2015.

Cele două jucătoare din România au evoluat azi și în semifinalele probei de dublu de la Shenzhen. Begu și Halep au învins perechea ruso-germană formată din Anna Blinkova și Nicola Geuer, scor 6-2, 6-7(4), 10-6, și vor juca în finala competiției de dublu.

Simona Halep nu are în palmares niciun titlu WTA la dublu.