Hakan Șukur, fostul mare atacant turc, considerat ”trădător” de Erdogan, a ajuns șofer și patiser în SUA

Gică Hagi și Hakan Șukur

Considerat trădător de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, fiind considerat complice la o lovitură de stat eșuată, fostul mare atacant turc Hakan Șukur, poreclit ”Taurul din Bosfor”, se plânge că i-a fost luat totul.

Tatăl lui Hakan Șukur, Selmet Șukur, a fost o vreme arestat, fiind unul dintre apropiații clericului Fethullah Gulen, liderul ”grupării teroriste armate” care a încercat fără succes o lovitură de stat în 2016.

Fostul coleg al lui Hagi și Gică Popescu de la Galatasaray este refugiat în Statele Unite ale Americii. El s-a stabilit în Palo Alto, lângă Silicon Valley, unde lucrează într-o patiserie cu specific turcesc.

Pentru a-și suplimenta veniturile, Hakan Șukur face și curse de Uber.

„Erdogan mi-a luat totul. Mi-a luat dreptul la libertate, nu m-a lăsat să mă exprim, nu mi-a dat dreptul să muncesc. Am câteva apartamente în Turcia, dar nu pot să le închiriez. Toți chiriașii care au încercat să stea acolo s-au trezit cu amenințări. Am ajuns la fundul sacului, trebuie să muncesc în fiecare zi. Eu iubesc Turcia, dar sunt inamicul politicii eronate”, a spus Hakan Șukur pentru publicația germană Bild.

Hakan Șukur (48 de ani), care a marcat 260 de goluri în 540 de meciuri jucate pentru Galatasaray, Inter, Parma, Blackburn și Torino, speră să fie iertat de liderul Turciei.