Hackerii ruși de la Killnet amenință că „distrug România” și atacă toate ventilatoarele care îi țin în viață pe cei de la ATI

Hackerii ruși de la Killnet, care au organizat în ultimele zile mai multe atacuri informatice asupra unor pagini web din România, de la siteuri de instituții la siteurile unor publicații de știri, cer eliberarea românului Ioan Feher, acuzat de autorități că i-a ajutat.

Dacă Feher nu va fi eliberat, hackerii amenință că vor distruge infrastructura de internet, inclusiv pe cea care ține în viață sistemul medical, și că ventilatoarele care îi țin în viață pe bolnavii de la terapie intensivă vor fi oprite.

„Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nicio legătură cu Killnet. Era un membru al grupului de Telegram. Cum puteți să le spuneți românilor că un tip oarecare ne-a ajutat cu atacurile? Este atât de stupid. Aveați nevoie de un țap ispășitor pentru prăbușirea României. Lăsați această persoană în pace. Faptul că el susține Rusia nu înseamnă că este un criminal. Dacă nu este eliberat în 48 de ore voi distruge România, Marea Britanie și Moldova. Voi distruge întreaga voastră structură informațională și chiar și Ministerul Sănătății. Toate ventilatoarele vor fi atacate. Doar atunci veți realiza că ați făcut o greșeală”, este mesajul publicat pe contul de Telegram al grupării de hackeri Killnet.

„Suntem din Rusia, numele nostru este Killnet. Noi nu suntem inamicii voștri. Ar trebui să mergeți la poliție și să le spuneți că au 30 de ore să îl scoată pe omul nostru din închisoare. Dacă nu se întâmplă acest lucru o să transformăm rețelele voastre de internet într-o grămadă de fier inutil. Eliberați-l pe Ioan Feher!”, au mai scris hackerii.

Ioan Feher, un român stabilit în Marea Britanie, este acuzat de autorități că i-a ajutat pe hackerii de la Killnet traducând în limba română anumite mesaje ce au fost afișate ulterior pe paginile instituțiilor atacate. El este acum reținut în Marea Britanie.