Hachiko din Ucraina. Un câine își așteaptă stăpâna în fața casei de trei săptămâni

În Makarov, o localitate de lângă Kiev, care a fost afectată după ce a fost invadată de armată rusă, un câine Akita își așteaptă stăpâna pe treptele casei. Un consilier al ministrului ucrainean de Interne, Anton Geraschchenko, a pus povestea pe canalul său de Telegram.

Makarov, care face parte din raionul Bucha și se află la 60 de kilometri de Kiev, a fost sub ocupația rușilor până pe 22 martie. Rușii au lăsat în urmă sute de civili morți sau executați.

Rini așteaptă de trei săptămâni întoarcerea stăpânei sale acasă. Tatiana, stăpâna lui, ar putea fi decedată, după ce a dispărut fără urmă în timpul ocupației rușilor.

Imaginea lui Rini aduce aminte de celebra poveste a lui Hachiko, câinele care a devenit simbol în Japonia după ce a așteptat timp de nouă zile întoarcerea de la muncă a stăpânului său într-o gară.

Voluntarii care au venit după retragerea rușilor în Makarov au încercat să-l ducă la un adăpost, însă nu au reușit. A rămas pe scările casei și acceptat doar mâncare și câteva mângâieri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.