Guvernul vrea să ia o măsură importantă pentru transportul elevilor

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că în maximum două săptămâni Guvernul urmează să ia o măsură importantă pentru rezolvarea problemei transportului elevilor din mediul rural.

„În maxim două săptămâni ne asumăm răspunderea pe transportul elevilor și anume includerea serviciilor de transport școlar în sfera serviciilor publice de transport. Ce înseamnă procedura răspunderii? Înseamnă că ne punem mandatul pe masă pentru a rezolva această problemă a transportului elevilor în școală. În două săptămâni dacă problema nu este rezolvată în Parlament ne asumăm răspunderea”, a declarat Raluca Turcan.

Declarația Ralucăi Turcan vine după ce săptămâna trecută elevii au protestat în fața Ministerului Educației și au cerut ministrului să ajute de la oprirea ordonantei 51/2019, care „a desființat transportul elevilor”.
Tot săptămâna trecută, Asociaţia Elevilor din Constanţa a anunțat că a dat în judecată Guvernul României şi trei ministere pentru anularea hotărârii ce împiedică acordarea reducerilor pentru elevi la transportul judeţean.
„Atragem atenţia asupra faptului că, din cauza neglijenţei persoanelor responsabile din cadrul administraţiei publice centrale, un act normativ, HG 309/1996, care ar fi trebuit abrogat încă de la abrogarea fostei legi a educaţiei, în baza căreia a fost emis, a rămas în vigoare şi produce efecte dăunătoare în ceea ce priveşte asigurarea accesului liber la educaţie pentru toţi copiii.
În acest sens, organizaţia noastră a transmis încă din luna aprilie o cerere către Guvern, prin care solicitam abrogarea acestui act, şi propunerea ca o nouă hotărâre de guvern să aprobe normele de aplicare pentru reducerile elevilor, adaptate la contextul economic şi juridic actual.
Din cauza faptului că nu am primit un răspuns, la începutul acestei săptămâni, Asociaţia Elevilor din Constanţa a iniţiat o acţiune în anularea acestui act normativ”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.