Guvernul va acorda un ajutor de 700 de lei pentru o parte a pensionarilor

Foto: gov.ro

Guvernul va aproba, în ședința de joi, prin ordonanță de urgență, acordarea, în luna iulie, a unui ajutor financiar în cuantum de 700 de lei, pensionarilor ale căror venituri lunare sunt mai mici de 2000 de lei.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, măsura se aplică pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul militar şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că ajutorul de 700 de lei ar urma să ajungă la pensionari în luna iulie, atunci când primesc pensia. 

„Aceşti bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000 de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populaţie a acestor sume exact în calendarul pe care ştim că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”, a declarat, recent, ministrul Muncii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.