Guvernul tiki-taka. Cât ar câștiga Messi dacă ar face un copil în România. Îl vrei la Steaua?

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a încercat să-i lase în ofsaid pe cei care contestă inițiativa sa de plafonare a indemnizațiilor pentru creșterea copilului. Vasilescu l-a dat drept exemplu pe starul echipei de fotbal FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi.

Ministrul a arătat că, dacă Messi ar veni să joace la o echipa din România pentru un salariu de 30 de milioane euro şi ar face în această perioadă un copil, statul român ar fi nevoit să îi plătească acestuia o indemnizaţie lunară de aproximativ 28 de milioane de euro, „pentru că aşa este legea”.

„În luna iulie, imediat după ce finalizăm Legea salarizării unitare vom intră cu această indemnizaţie de creştere a copilului”, a anunţat ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu a susţinut necesitatea introducerii unui plafon pentru această indemnizaţie. Ea a spus că sunt în lucru trei variante şi că se analizează introducerea unui plafon situat între 5.000 şi 10.000 de lei.

Referiri la fotbal a făcut și premierul Sorin Grindeanu, în urmă cu două săptămâni, atunci când a fost întrebat de posibile remanieri în Cabinetul pe care îl conduce.

„Avem creşterea economică. De aici plec în evaluarea pe care o fac. Monitorizez constant activitatea miniştrilor care fac parte din Cabinet. Cred că vorbim prea repede de remanieri. Nu am văzut pe cineva – eu, Dragnea, Tăriceanu – care să spună ceva legat de remanieri.

Conduc un guvern care are o susţinere largă în Parlament. Avem datele oficiale furnizate de INS, sunt lucruri bune (referitor la creşterea economică – n.r). Dacă îmi permiteţi o comparaţie cu fotbalul, nu ştiu dacă cineva face schimbări în minutul 15 când conduci cu 3-0. Cam aşa suntem în momentul asta”, a declarat Sorin Grindeanu.

La scurt timp, tot inspirată din fotbal, a venit și replica șefului PSD, Liviu Dragnea. „Sunt meciuri celebre în care 3-0 nu e suficient, nu te califici. Dacă ai luat bătaie cu 4-0, 3-0 nu e suficient. Sau poţi să ai 3-0 acum şi la final ai 4-3, pentru ceilalţi. Nu asta e abordarea. Orice semnal de alarmă pe care ţi-l transmite oricine, cu bună-credinţă, trebuie tratat cu foarte multă seriozitate şi respect”, a spus Dragnea.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.