Guvernul spaniol îndeamnă femeile să meargă la plajă indiferent de cum arată

Sursa: Guvernul spaniol

Ministerul Egalității din Spania a lansat în această vară o campanie prin care le încurajează pe femeile îngrijorate de felul în care arată să meargă la plajă, relatează BBC.

„Vara este și a noastră” este sloganul care însoțește posterul în care apar 5 femei de diverse vârste, cu corpuri de diferite forme și mărimi.

Campania a fost lansată de Institutul pentru Drepturile Femeilor.

Antonia Morillas, șefa instituției, a declarat că așteptările pe care societatea le are vizavi de felul în care trebuie să arate femeile afectează stima de sine a acestora și că totodată le neagă drepturile.

În posterul campaniei apare și o femeie topless care a făcut o masectomie. Prin această campanie, institutul încearcă să arate că toate femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde și oricum doresc.

„Astăzi ținem un toast pentru o vară pentru toate femeile, fără stereotipurile și violența estetică orientată împotriva corpurilor noastre”, se mai arată în reclamă.

Posterul campaniei. Sursa: Guvernul spaniol

Însă au fost și voci critice la adresa campaniei. Unii s-au întrebat de ce nu sunt incluși și bărbații care nu au corpuri standard, în vreme ce alții au spus că această campanie încearcă să creeze o problemă acolo unde nu există, de fapt, niciuna.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version