Guvernul schimbă strategia națională de vaccinare

Guvernul României e condus de Florin Cîțu. Foto: Gov.ro

Guvernul va adopta astăzi un proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HG 1031/2020, care vizează Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, în România.

Guvernul dorește să includă noi categorii prioritare la primirea vaccinului anti-COVID-19. Personalul care face parte din infrastructura critică sau personalul care efectuează misiuni în afara teritoriului național vor avea prioritate la vaccin.

Astăzi se vaccinează vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor.

Premierul Florin Cîţu a fost vaccinat anti-COVID la sfârşitul săptămânii trecute, iar marţi au fost imunizaţi contra SARS-CoV-2 preşedinţii Senatului, Anca Dragu, şi Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Șeful statului, Klaus Iohannis, a fost primul care s-a vaccinat în etapa a doua a campaniei naționale de imunizare la COVID-19.

În şedinţa de Guvern urmează să fie adoptat şi un memorandum cu tema “Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.

De asemenea, Guvernul a pregătit și un proiect de hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Extindere şi modernizare Baza Sportivă nr. 1” de la Universitatea Politehnică din Timişoara.