Guvernul PSD ar putea fi dat jos. PNL a strâns 240 de semnături pentru moțiune

viorica dăncilă
Foto: gov.ro

PNL ar fi reușit să strângă, până acum, 240 de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură, iar zilele viitoare s-a putea adăuga și altele, potrivit unor surse din partid, citate de Digi24.ro.

Toate partidele din Opoziție au semnat moțiunea de cenzură. Pe listă se regăsesc parlamentari de la PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE și Pro România. De asemenea, potrivit unor surse, moțiunea de cenzură ar fi fost semnată și de câțiva parlamentari de la PSD.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat zilele trecute că moțiunea de cenzură va fi depusă „cât de curând”, însă nu a precizat o dată exactă, pentru că nu a consultat toate partidele. De asemenea, Orban a mai spus că opoziția ar urma să voteze „la vedere” la moțiunea de cenzură.

„Obiectivul PNL a fost de coagula toate forțele politice parlamentare din opoziție pentru a obține numărul de semnături și ulterior numărul de voturi necesar pentru a asigura succesul moțiunii de cenzură”, a precizat Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Potrivit procedurilor, dacă moțiunea de cenzură va fi depusă la începutul săptămânii viitoare, se va dezbate și se va vota într-o ședință comună a celor două camere până cel târziu pe 10 octombrie.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.