Guvernul Orban promite să scape țara de nepotism. A început cu copiii pesediștilor

Ludovic Orban FOTO: PNL/Facebook
Ludovic Orban FOTO: PNL/Facebook

Premierul Ludovic Orban a condus astăzi prima ședință de Guvern și încă din start a spus că dorește curățarea instituțiilor publice de angajați puși pe alte criterii decât competența.

Cum regimul PSD a încurajat nepotismul în ultimii ani, în următoarea perioadă ar trebui să fim martori la un val important de schimbări, mai ales la vârful aparatului bugetar, unde s-au făcut numiri pe criterii politice și nu numai.

Orban a declarat că ”așteaptă să facă febră musculară de la semnat” eliberări din funcție.

”Este important să curățăm instituțiile de cei care au ocupat funcții de demnitate publică și nu le-au exercitat. Am început să semnez decizii de demitere a secretarilor de stat, consilerilor, secretari generali sau alte categorii care depind de miniștri și de premier, pentru că trebuie să aduncem înapoi competența, profesionalismul, integritatea”, a precizat Ludovic Orban, adăugând: ”Trebuie să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul”.

”Vă cer să opriți toate simulacrele de concursuri la care s-a dat drumul pe ultima sută de metri de fostul guvern. Vă rog să analizați cum au fost făcute numirile pe pozițiile diplomatice de consul și consul general și să îi rechemați pe cei care nu au avut nicio legătură cu diplomația”, a mai spus premierul liberal.

Astăzi a fost publicată în Monitorul Oficial decizia de eliberare din funcție a lui Mihnea Daniel Năstase, fiul lui Adrian Năstase, care era consilier onorific al vicepremierului pentru parteneriate strategice, dar și cea a secretarului de stat Tudor Buzatu, fiul liderului PSD Vaslui Dumitru Buzatu.