Guvernul: La jumătatea lunii august am putea avea 1.600 de cazuri noi pe zi

pandemie coronavirus covid
Foto: icsilviu / pixabay.com

Autoritățile din România se așteaptă ca la jumătatea lunii august să avem chiar și 1.200-1.600 de cazuri noi de coronavirus pe zi.

Informația apare în nota de fundamentare care a stat la baza prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă o lună, relatează postul de televiziune Digi24.

Prin urmare, s-ar ajunge la o dublare a numărului de cazuri, în condițiile în care pe litoral se formează aglomerări foarte mari de oameni care nu respectă distanțarea socială, precum și deoarece în acest moment nu există o lege care să gestioneze izolarea și carantina persoanelor depistate cu coronavirus, acestea putând părăsi spitalele la cerere.

În acest moment, România înregistrează în jur de 600-650 de cazuri noi pe zi.

Și epidemiologul Emilian Popovici a avertizat, într-un interviu oferit postului de televiziune Digi24, că la 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi.

„În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm pentru că pentru că vedeți că mergem spre o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când a precizat acesta că la un număr bazal de reproducere de 1,1, în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi. Iată că, treptat, treptat, ne-am apropiat în ultima perioadă de această predicție”, a menționat Popovici.

„Același biostatistician a făcut acum o nouă proiecție pentru data de 14 septembrie, care ne arată că dacă ne vom menține pe un trend din acesta de 1,1 pentru numărul bazal de reproducere, este probabil ca în data de 14 septembrie să ne confruntăm chiar cu peste 1.800 de cazuri noi pe zi și cu o cifră zdrobitoare și la terapie intensivă, de aproximativ 1.149. 1.880 de cazuri noi dacă se menține 1,1 numărul bazal de reproducere de acum până în data de 14 septembrie”, a mai spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.