Guvernul încearcă să blocheze dublarea alocațiilor pentru copii

Ludovic Orban FOTO: PNL/Facebook
Ludovic Orban FOTO: PNL/Facebook

Premierul Ludovic Orban a spus că va amâna termenul de intrare în vigoare a legii adoptate de Parlament cu privire la dublarea alocațiilor pentru copii.

Măsura, care pare să fi fost o ”răzbunare” a parlamentarilor PSD după pierderea guvernării, este considerată o povară financiară insurmontabilă de către liberali.

Ludovic Orban susține că nu sunt prevăzute resursele care să acopere acest efort bugetar, lucru posibil după rectificare, astfel că va proroga aplicarea legii.

”Cel mai probabil soluția pe care vom merge e de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până vom avea resurse”, a spus Orban, după o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a folosit o retorică încâlcită când a fost întrebat, ieri, de situația dublării alocațiilor.

”Proiectul de lege a ajuns la mine si are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea încă se afla în analiză si în așteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului”, a spus Iohannis.

Rămâne de văzut când se vor dubla alocațiile pentru copii. În prezent, părinții unui copil de până în doi ani primesc o alocație lunară de 300 de lei.