Guvernul francez a angajat două pisici pentru a curăța clădirile ministerelor de șoareci

Englezii au și ei o pisică responsabilă cu prinderea șoarecilor în biroul prim-ministrului. Foto: Wikimedia Commons
Englezii au și ei o pisică responsabilă cu prinderea șoarecilor în biroul prim-ministrului. Foto: Wikimedia Commons

Când administrația franceză a fost amenințată de rozătoare, aleșii au răspuns cu vigoare, pasând problema unor vânători înnăscuți.

Parisul nu este casă doar pentru Turnul Eiffel, Muzeul Luvru sau Bulevardul Champs-Élysées, ci și pentru numeroșii șoareci și șobolani, care provoacă anual numeroase stricăciuni.

Cum dizgrațioasele rozătoare s-au instalat și în clădirile Guvernului, aleșii au găsit o soluție cât se poate de naturală la această problemă.

Ministerul de Interne și birourile purtătorului de cuvânt al Guvernului, Christophe Castaner, au fost invadate de șobolani, scrie France Info. Soluția a venit de la Ministerul Afacerilor Externe, care a intervenit prompt, și a ”angajat” două pisici, care au primit misiunea clară de a extermina oaspeții nedoriți.

Cele două pisici au fost botezate Nomi și Noé, după primul rege al Britaniei, Nominoe.

În urmă cu un an, francezii au recunoscut oficial că au o problemă cu numărul mare al șoarecilor și șobolanilor din Paris. Se pare că în capitala Franței trăiesc aproximativ 4 milioane de rozătoare.

Aleșii locali au rugat turiștii și cetățenii să nu mai hrănească nici pisicile sau porumbeii, precizând că rozătoarele profită de acest lucru. Șobolanii parizieni s-au dovedit a fi greu de momit cu capcane, deoarece mulți dintre ei sunt bine hrăniți.

Parisul a încercat să regândească forma pubelelor de gunoi, pentru a preveni intrarea șoarecilor și a șobolanilor în acestea, în timp ce sistemul de canalizare este și asigurat împotriva acestor rozătoare.

Peste Canalul Mânecii, în Anglia, biroul premierului britanic are la serviciul său un motan, care deține o funcție oficială, înființată în anul 1515, și este responsabil cu prinderea șoarecilor de la adresa Downing Street, nr. 10.

În prezent, funcția este ocupată, di 2011, de motanul Larry.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.