Guvernul Dăncilă depune plângere penală împotriva lui Iohannis

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Guvernul va depune plângere penală împotriva lui Klaus Iohannis, a anunțat a premierul Viorica Dăncilă în Comitetul executiv al PSD, relatează postul de televiziune Digi24.

Plângerea va fi depusă deoarece joi, 29 august, când a anunțat că respinge toate propunerile de miniștri trimise de Viorica Dăncilă, președintele a declarat că Executivul este corupt.

La acea dată Klaus Iohannis a criticat Guvernul pentru „2 ani și jumătate de guvernare haotică, incompetentă și coruptă”: „Degringolada de la nivelul Guvernului care s-a accentuat în aceste zile confirmă disprețul cu care PSD și ALDE continuă să îi trateze pe români. (…) Prin votul din 26 mai românii le-au trimis PSD și ALDE un mesaj extrem de clar pe care ei se fac pur și simplu că nu îl înțeleg. Într-o Românie normală un vot precum cel de la referendumul din 26 mai ar fi determinat demisia imediată a Guvernului”.

Președintele a mai declarat că nu va „tolera să fie ignorat votul dat pe 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD și ALDE de a opri lupta anti-corupție și de a baroniza total România”.

După declarațiile lui Iohannis, Viorica Dăncilă a susținut și ea o declarație de presă în aceeași zi: „Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis folosește de la tribuna oficială a Administrației Prezidențiale expresia „guvern corupt”. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toți românii că în ceea ce mă privește nu a existat niciun act de corupție și nici o problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”.

„Am văzut lașitatea domnului Tăriceanu, am văzut minciunile domnului Ponta, am văzut plângerile penale din partea domnului Orban, și jignirile domnului Barna. Am văzut încă o dată atacurile domnului Iohannis. Înțeleg că trebuie să mă lupt cu toți acești bărbați de stat ai României, care nu au înțeles că lupta politică este pe proiecte, și nu pe cine țipă sau jignește mai tare. Dacă toți acești oameni politici, care conduc acest stat, și care au putere în partidele lor, se poziționează împotriva unui singur om, înseamnă că eu de partea mea trebuie să am românii, femeile din această țară, toți oamenii de bine care nu vor mai accepta vreodată astfel de cuvinte și comportamente și care vor echilibru, consens și oameni responsabili în funcțiile de conducere ale statului”, a mai spus premierul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.