Guvernul dă încă 20 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhul Daniel Foto: BOR / Facebook
Patriarhul Daniel Foto: BOR / Facebook

Guvernul României a răspuns prompt apelului Bisericii Ortodoxe Române, care a cerut bani pentru finalizarea picturilor interioare la Catedrala Mântuirii Neamului.

Fonndurile au fost acordate din bugetul pentru reparații și construcții de noi lăcașuri de cult al Secretariatului de Stat pentru Culte, scrie profit.ro.

„În temeiul solicitărilor Patriarhiei Române adresate domnului Florin Cîțu, Prim – Ministru Guvernului României, formulate atât la alcătuirea Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2021 cât și în luna aprilie 2021 după actualizarea devizului cu lucrările rămase de executat pentru Catedrala Mântuirii Neamului, prin Memorandumul Guvernului nr. 20/10642/THG/5.5.2021 s-a repartizat suma de 20 milioane lei din bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte pentru sprijinirea financiară a lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului – Catedrala Națională. În data de 27.5.2021, Patriarhia Română a transmis Secretariatului de Stat pentru Culte documentația necesară alocării efective a sumei de 20 milioane lei. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat suma de 20 milioane lei în data de 10.6.2021 Patriarhiei Române pentru lucrările de construire a Catedralei Mântuirii Neamului – Catedrala Națională”, a transmis, pentru sursa citată, Secretariatul de Stat pentru Culte.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Din bugetul acestei instituții aflate în subordinea Guvernului, 8 milioane de lei au fost alocate Federației Comunităților Evreiești din România, iar restul de 20 de milioane de lei au mers către Patriarhia Română.

Anul trecut, BOR a primit peste 214 milioane de lei pentru construirea sau repararea lăcașurilor de cult.

În urmă cu câteva zile, patriarhul Daniel făcuse un apel către populație pentru strângerea de fonduri pentru 400 de picturi și icoane care vor decora interiorul uriașei catedrale din București.

Doar mozaicul Catedralei Mântuirii Neamului va avea peste 15.000 de metri pătrați.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.