Guvernul dă încă 115 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului. Foto: Patriarhia.ro

Secretariatului General al Guvernului (SGG) a primit în plus aproape 150 milioane lei, din care 115,5 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit rectificării bugetare.

Cheltuielile bugetului general consolidat se majorează cu 7,09 miliarde de lei în urma rectificării bugetare, în contextul în care veniturile au crescut cu 5,99 miliarde lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor.

Cea mai mare sumă a fost primită de Ministerul Finanţelor. Guvernul a alocat 765,5 milioane de lei sunt pentru contribuţia României la bugetul UE, 240 milioane lei pentru schemele de ajutor de stat pentru investiţii şi rambursarea accizei la carburanţi pentru transportatori, iar 200 milioane lei la Fondul de rezervă bugetară din care se va asigura finanţarea referendumului pentru redefinirea familiei şi a sumelor necesare înlăturării efectelor calamităţilor.

Alte 580,7 milioane lei vor fi alocate pentru plata despăgubirilor acordate în baza legilor de restituire a proprietăţilor, pentru cheltuieli de investiţii în infrastructura IT şi dotarea ANAF, precum şi pentru participarea României la capitalul Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură.

Guvernul a oferit 1,12 miliarde de lei pentru bugetele locale, în timp ce bugetul asigurărilor sociale de stat va primi încă 852 de milioane de lei, bani care vor asigura pensiile românilor.

Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate primeşte 557,5 milioane lei, mai ales pentru salarii. Și Ministerul Afacerilor Interne a primit 366,3 milioane de lei, în timp ce Ministerul Sănătății are în plus 333,6 milioane de lei.

Ministerul Educației și Ministerul Transporturilor au primit fiecare puțin peste 170 de milioane de lei, în timp ce Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va primi cu aproape 100 de milioane mai mult la buget, mai ales pentru eradicarea pestei porcine africane.