Guvernul Cioloș a decis: 0 lei pentru biserici, 0 lei și pentru Catedrala Mântuirii

Csursa schita proiect final: sector5.ro

Proiectul de buget pentru 2016 nu prevede fonduri pentru lăcașurile de cult, ceea ce înseamnă că nici Catedrala Mântuirii nu va primi bani de la stat.

În ultimii doi ani, 2014 și 2015, lăcașurile de cult au primit o finanțare totală de peste 325 de milioane de lei de partea bugetului de stat. Totuși, în 2016, guvernul condus de Dacian Cioloș vrea să folosească aceste fonduri în alte scopuri.

”Vorbim despre un proiect, un proiect nu înseamnă o lege finală. Este o veste care nu ne poate bucura, dar considerăm că construcțiile începute, inclusiv proiectul Catedralei naționale va putea fi continuat, întrucât conform legii Catedralei din 2005, fondurile alocate pentru aceasta importantă construcție nu provin doar din partea statului”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, citat de Digi24.

Catedrala Mântuirii Neamului Românesc este o clădire în construcție, situată pe Dealul Arsenalului, din București, chiar în apropierea Palatului Parlamentului (fosta Casa Poporului). Construcția a fost începută în februarie 2011.

Costurile estimate sunt de 400 de milioane de lei.

Catedrala va avea 120 de metri înălțime (de circa 4 ori înălțimea Coloanei Infinitului), 120 de metri lungime și 70 de metri lățime. Construcția va fi asigurată împotriva cutremurelor de peste 8 grade pe scara Richter și se va întinde pe o suprafață de 38.000 de metri pătrați. Catedrala urmează să aibă două hramuri:  „Înălțarea Domnului” (Ziua Eroilor) și „Sfântul Apostol Andrei”. 5000 de oameni vor putea asiste la slujbe în interiorul clădirii, alte peste zece mii urmând să poate urmări ceremonia religioasă pe ecrane-gigant din curtea Catedralei.

Dacă sunteți de părere că acest articol a fost util și vreți să citiți și altele de acest fel, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews.ro:

O mare fermă din Danemarca face angajări. Contract pe 2 ani

Țara în care femeile sunt ucise de propriile familii

5 alimente pe placul oamenilor, dar extrem de periculoase pentru câini

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.