Guvernul amână dublarea alocațiilor până la vară

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Cu toate că președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, însă Guvernul condus de Ludovic Orban nu dă niciun semn că ar dori să implementeze o astfel de măsură.

Premierul a declarat că va amâna intrarea în vigoare a legii până în a doua jumătate a anului. Decizia urmează să fie luată în următoare ședință a Executivului.

”Poziția preşedintelui este firească, a spus că intenția domniei sale este de a promulga legea. Sigur, noi suntem puși într-o situaţie în care, şi dacă am vrea, nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil soluția pe care o vom alege este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie”, declara, în urmă cu câteva zile, Ludovic Orban.

Guvernul are la dispoziție doar trei zile, timp în care poate da o ordonanță de urgență, pentru a opri dublarea alocațiilor, de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

”Cred că soluţia înţeleaptă este ca aceste resurse să fie găsite de urgenţă la momentul rectificării bugetare, din vară, în a doua parte a anului. Avem toată disponibilitatea ca legea să se aplice, pentru că ne dăm seama de importanţa subiectului şi am pledat pentru acest lucru în ultimii ani, cu rezultate vizibile, însă nu se poate face peste noapte, chiar nu se poate face peste noapte”, a precizat și Violeta Alexandru, ministrul Muncii.