Guvernul a trimis Corpul de Control la Aeroportul Băneasa, după gafa premierului Dăncilă

Viorica Dăncilă s-a întâlnit până la urmă cu Jean Claude Juncker. Foto: Gov.ro

Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de control la administratorul aeroportului din Băneasa, pentru a verifica dacă instituția a respectat procedurile în cazul aterizării avionului lui Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

Juncker ar fi trebuit să se întâlnească aseară cu premierul României, Viorica Dăncilă, pentru o scurtă discuție la aeroportul Băneasa, însă șefa Guvernului a întârziat, iar președintele Comisiei Europene și-a văzut de program.

Au urmat acuzații ale Guvernului, care susține că avionul lui Juncker a aterizat mai devreme decât fusese anunțat, dar și că Viorica Dăncilă a intrat pe poarta aeroportului la ora stabilită pentru întâlnire. Mai mult, Executivul a dat vina pe SPP, pentru incidentul diplomatic.

Astăzi, Guvernul a decis să trimită Corpul de control la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aeroportul din Băneasa

”În legătură cu vizita de luni a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ministrul a solicitat azi Corpului de control să investigheze dacă şi cum au fost respectate procedurile de către experţii instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, a acelor persoane care au gestionat această situaţie”, a declarat surse oficiale din Ministerul Transporturilor, pentru News.ro.

Cel mai probabil, până la sfârșitul săptămânii vor fi prezentate și primele concluzii ale inspecției.

Astăzi, Viorica Dăncilă s-a întâlnit, în cele din urmă, cu Jean Claude Juncker, tot pe aeroportul Băneasa, înainte de plecarea înaltului oficial european din România, unde a participat la Summitul Inițiativa celor 3 Mări.

De această dată, premierul român a ajuns la locul întâlnirii cu o jumătate de oră mai devreme.