Guvernul a retras ordonanța privind majorarea salariului minim în construcții și agricultură

FOTO: Life-Of-Pix/Pixabay.com
FOTO: Life-Of-Pix/Pixabay.com

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că Guvernul retrage proiectul de ordonanță privind majorarea salariului minim în construcții, agricultură și industrie alimentară. Unele salarii ar fi scăzut după introducerea contribuțiilor la sănătate.

„Calculele prezentate în această dimineață de Ministerul Finanțelor arată că în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din cosntrucții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea.

Cu toții, și mai ales, eu am promis că nu se va întâmpla acest lucru și nu sunt de acord cu acest lucru. Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă. Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul”, a declarat Ciolacu, în ședința de Guvern de joi.

Până atunci, toate salariile din construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne la fel, a precizat el. Astfel, salariile vor rămâne neafectate, deoarece au încă scutirea de contribuție de sănătate (CASS).

Guvernul avea pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de hotărâre prin care salariul minim general brut se majorează de la 3.000 la 3.300 lei, începând cu 1 octombrie, pe care îl va adopta.

Totodată, pe ordinea de zi se regăsea și un proiect de ordonanță pentru majorarea salariului minim brut în construcții, agricultură și industria alimentară, de la 4.000 la 4.500 lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.